Bakad ricotta med svartkålschips

Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Bakad ricotta med svartkålschips

Ett roligt tillskott till årets julbord är den ugnsbakade ricottan! Ricotta blandas med parmesan, ägg och salt och gräddas i ugnen. Den färdigbakade ricottan toppas med syrligt apelsinskal och krispiga svartkålschips.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Bakad ricotta med svartkålschips

Ingredienser

6 portioner
500 g ricottaost
100 g finriven parmesan
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk finrivet apelsinskal
olja (till formen)

Svartkålschips

150 g svartkål
2 msk olivolja
2 krm flingsalt

Gör så här

00:40:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Låter som en modernare (och dyrare) variant av risgrynspuddingen vi brukade äta på jul när jag var liten.

    Sandra

  • Har inte provat hela rätten... Men har gjort svartkålschipsen att ha till en annan rätt och oj vad gott det blev!! O själva chipsen blev så krispiga och spröda, lätt att göra! Rekommenderar dom varmt!

    Marianne

Näringsvärde per portion

Energi1199 KJ / 289 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater5 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartkålssallad med päron
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brännvinsostpaj med svartkål
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomattarte på smördeg
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad