Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Här ska inget ätbart skäras bort! Hela purjon bakas i ugnen och den milda lökens smaker matchas med lite amper getost och knapriga nötter. Bakad purjolök passar utmärkt att äta som huvudrätt med t ex couscous eller råris och en enkel grön sallad, men också perfekt som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 förrättsportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Ansa purjolöken lätt men låt roten vara kvar. Skär ett snitt på längden utan att skära igenom och tvätta den ordentligt. Lägg upp purjolöken på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Sätt in mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills purjon är genombakad. Ta bort yttersta skalet om det blivit bränt och skär upp purjon i halvor.
  4. Hacka nötterna och smula getosten. Toppa purjolöken med ost, nötter, ringla över olivolja och sätt in i ugnen ytterligare 5 minuter.
  5. Avsluta med ringlad honung. Strö över hackad timjan, flingsalt, nymald svartpeppar och servera.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 förrättsportioner
  • 2 purjolökar
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 170 g getost
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1160 kJ / 278 kCal