Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
8
Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Här ska inget ätbart skäras bort! Hela purjon bakas i ugnen och den milda lökens smaker matchas med lite amper getost och knapriga nötter. Bakad purjolök passar utmärkt att äta som huvudrätt med t ex couscous eller råris och en enkel grön sallad, men också perfekt som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Ingredienser

4 som bufféportion
2   purjolökar
1/2 dl  hasselnötter
170 g  getost
1 msk  olivolja
2 tsk  flytande honung
1/2   kruka timjan
1/2 tsk  flingsalt
1 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott. Hade inte getost hemma men det fungerade bra med fetaost istället.

Hélena karin

2024-03-12

Såååå gott!!!!

Linn

2022-10-22

Fantastiskt gott!

Karin

2022-01-17

Näringsvärde per portion

Energi1160 KJ / 278 kCal
Fett21 g
Salt1.61 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostbollar med krispigt baconsmul
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glödbakad purjolök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Körsbärssallad med getost och dragon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris med parmesan och hasselnötter
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carpaccio på rödbeta med chèvre
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga