Bakad purjolök med getost och hasselnötter

13
6
Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Här ska inget ätbart skäras bort! Hela purjon bakas i ugnen och den milda lökens smaker matchas med lite amper getost och knapriga nötter. Bakad purjolök passar utmärkt att äta som huvudrätt med t ex couscous eller råris och en enkel grön sallad, men också perfekt som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Ingredienser

4 som bufféportion
2 purjolökar
1/2 dl hasselnötter
170 g getost
1 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1/2 kruka timjan
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Karin

2022-01-17

Fantastiskt gott!

Lottie

2020-10-16

Supergott med parmaskinka till

Kristina

2020-05-14

Toppen! Hade inte 'vanlig' inte heller hasselnötter men manchego och valnötter. Snyggt och gott.

Redaktionen ICAse

2020-05-15

Hej Kristina! Mmmm... manchego, vad gott det låter! Tack för tipset! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1160 KJ / 278 kCal
Fett 21 g
Salt 1.61 g
Kolhydrater 9 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden