Bakad purjolök med getost och hasselnötter
Här ska inget ätbart skäras bort! Hela purjon bakas i ugnen och den milda lökens smaker matchas med lite amper getost och knapriga nötter. Bakad purjolök passar utmärkt att äta som huvudrätt med t ex couscous eller råris och en enkel grön sallad, men också perfekt som tillbehör till grillat kött eller fisk.
Ingredienser
4 bufféportioner
2 purjolökar
1/2 dl hasselnötter
170 g getost
1 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1/2 kruka timjan
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1160 KJ / 278 kCal
Fett21 g
Salt1.61 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g
Kommentarer
Mycket gott. Hade inte getost hemma men det fungerade bra med fetaost istället.
Hélena karin
2024-03-12Såååå gott!!!!
Linn
2022-10-22Fantastiskt gott!
Karin
2022-01-17