Helstekt purjolök med brynt hollandaise

4
1
Helstekt purjolök med brynt hollandaise

Denna rätt kommer från Fotografiska museets restaurang i Stockholm, men är anpassat för hemmaköket. Purjolök får massor med smak när den rostas hel i ugnen. Det gröna används till en god stuvning och till slut toppas alltihop med en smörig och len hollandaisesås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Helstekt purjolök med brynt hollandaise

Ingredienser

4 portioner
2
stora purjolökar (à ca 400 g)
1/2 tsk
salt

Äppelsallad

1
svensk sötsyrligt äpple (t ex Åkerö)
4 msk
kapris
2 msk
äppelcidervinäger
4 msk
olivolja
1 krm
salt

Hollandaise

250 g
smör
2
små rumsvarma ägg
1
rumsvarm äggula
1 1/2 msk
äppelcidervinäger
-
svartpeppar
-
salt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: ersätt smör med mjölkproteinfritt matfett.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Nicklas

2020-11-20

Väldigt smarrigt! Gjorde 4 portioner till 2 personer. Då får man en purjolök var. Går att halvera mängden hollandaisesås samt halvera mängden äppelsallad. Då får man en perfekt lyxig måltid!

Näringsvärde per portion

Energi 2858 KJ / 684 kCal
Fett 68 g
Salt 3.85 g
Kolhydrater 12 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept