Helstekt purjolök med brynt hollandaise

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Helstekt purjolök med brynt hollandaise

Denna rätt kommer från Fotografiska museets restaurang i Stockholm, men är anpassat för hemmaköket. Purjolök får massor med smak när den rostas hel i ugnen. Det gröna används till en god stuvning och till slut toppas alltihop med en smörig och len hollandaisesås.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Helstekt purjolök med brynt hollandaise

Ingredienser

4 portioner
2   stora purjolökar (à ca 400 g)
1/2 tsk  salt

Äppelsallad

1   svensk sötsyrligt äpple (t ex Åkerö)
4 msk  kapris
2 msk  äppelcidervinäger
4 msk  olivolja
1 krm  salt

Hollandaise

250 g  smör
2   små rumsvarma ägg
1   rumsvarm äggula
1 1/2 msk  äppelcidervinäger
svartpeppar
salt

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: ersätt smör med mjölkproteinfritt matfett.


Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Väldigt smarrigt! Gjorde 4 portioner till 2 personer. Då får man en purjolök var. Går att halvera mängden hollandaisesås samt halvera mängden äppelsallad. Då får man en perfekt lyxig måltid!

Nicklas

2020-11-20

Näringsvärde per portion

Energi2858 KJ / 684 kCal
Fett68 g
Salt3.85 g
Kolhydrater12 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Falukorv à la Strindberg
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Purjolök i senaps- och kaprisdressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smetanasill med rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Senapsmajo på burk
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga