Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Betyg 4.8 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Här ska inget ätbart skäras bort! Hela purjon bakas i ugnen och den milda lökens smaker matchas med lite amper getost och knapriga nötter. Bakad purjolök passar utmärkt att äta som huvudrätt med t ex couscous eller råris och en enkel grön sallad, men också perfekt som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Bakad purjolök med getost och hasselnötter

Ingredienser

4 bufféportioner
2 purjolökar
1/2 dl hasselnötter
170 g getost
1 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1/2 kruka timjan
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Mycket gott. Hade inte getost hemma men det fungerade bra med fetaost istället.

    Hélena karin

  • Såååå gott!!!!

    Linn

  • Fantastiskt gott!

    Karin

Näringsvärde per bufféportion

Energi1160 KJ / 278 kCal
Fett21 g
Salt1.61 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Glödbakad purjolök
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Getostbollar med krispigt baconsmul
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sparris med parmesan och hasselnötter
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio på rödbeta med chèvre
    Betyg 3.6 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad