Bakad med aubergine med kikärter

27
2
Bakad med aubergine med kikärter

När auberginen ugnsbakas kommer smakerna fram mer. Fyll med mättande kikärter och smakrika tomater och purjolök. En klick crème fraiche är toppen och ger god syrlighet till denna enkla och billiga middag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Bakad med aubergine med kikärter

Ingredienser

2 portioner
1
aubergine (à 400 g)
2 msk
olja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Fyllning

1
förp kokta kikärter (à 380 g)
10 cm
purjolök
1/2
röd paprika
1 msk
olja
1/2
förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl
hackad persilja
1 tsk
salt
1 krm
peppar

Till servering

1/2 dl
crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Malin

5/23/2020

Bra grundrecept men behöver mer kryddor/smaker, ex jalapeños eller pesto

Ineta

7/24/2018

Faforitmat just nu när auberginen är på extrapris. Vet inte hur andra men jag får alldeles för mycket fyllning. Det gör dock inget. Lägger bara på och över äggplantan och plåten bredvid

Näringsvärde per portion

Energi 2007 KJ / 479 kCal
Fett 31 g
Salt 5.7 g
Kolhydrater 30 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept