Bakad aubergine med kikärter
När auberginen ugnsbakas kommer smakerna fram mer. Fyll med mättande kikärter och smakrika tomater och purjolök. En klick crème fraiche är toppen och ger god syrlighet till denna enkla och billiga middag.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
2 portioner
1 aubergine (à 400 g)
2 msk olja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Fyllning
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
10 cm purjolök
1/2 röd paprika
1 msk olja
1/2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
1/2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 479 kCal
Fett31 g
Salt5.7 g
Kolhydrater30 g
Protein13 g
Kommentarer
Sambal oelek var ett bra tips, annars smakar toppingen mest tomat. Trots att jag tog hälften så mycket av kikärtorna och krossade tomaterna blev det väldigt mycket topping.
Malin katarina
2024-04-21Stekte med tomatpure och sambal oilek någon minut innan jag hällde på tomatkross och det blev wow-smak på kikärterna. Fixade en vegansk aioli och serverade till. Så himla kul att testa nya recept och jag gillar det här med att läsa kommentarer för tips. Tack Ica och tack hemma kockar :)
Linda
2023-07-15Lite smaklöst, tillsatte vitlök i creme fraichen vilket lyfte det lite men det saknas mer smak.
Eva-lotta
2023-07-05