Bakad aubergine med kikärter

När auberginen ugnsbakas kommer smakerna fram mer. Fyll med mättande kikärter och smakrika tomater och purjolök. En klick crème fraiche är toppen och ger god syrlighet till denna enkla och billiga middag.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Ingredienser
2 portioner
1 aubergine (à 400 g)
2 msk olja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Fyllning
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
10 cm purjolök
1/2 röd paprika
1 msk olja
1/2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
1/2 dl crème fraiche
Gör så här
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 479 kCal
Fett31 g
Salt5.7 g
Kolhydrater30 g
Protein13 g
Kommentarer
För mycket fyllning. För mycket tomatsås smakar bara tomatsås, ta tomatpure istället och krydda ordentligt med valfri krydda!
Gustaf
2025-08-13Mycket gott med lite mer kryddor. Tycker inte det var för mycket topping. Ska prova att servera rätten med ris nästa gång.
Emelie
2025-08-13Mycket gott. Jag mosade ner kikärterna, hackade i en vitlök och tog sambal oelek enligt tips härifrån. Där blev mycket över, så jag hällde ner resten av de krossade tomaterna och använde som gryta dagen efter, med riven parmesan ost på.
Katarina
2025-08-05