Bakad lök med kummin och farinsocker
![Bakad lök med kummin och farinsocker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210053/cf_259/bakad_lok_med_kummin_och_farinsocker.jpg)
Gul lök får en härligt söt smak när den bakas i ugn och i detta recept förstärks sötman dessutom med lite farinsocker. Vitlök och kummin gör att dessa supergoda lökar blir ett tillbehör som passar fint till både fläskkött, kyckling och vit fisk.
![Bakad lök med kummin och farinsocker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210053/cf_259/bakad_lok_med_kummin_och_farinsocker.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 gula lökar
salt
peppar
1 tsk hel kummin
2 vitlöksklyftor
100 g rumsvarmt smör
1/2 msk farinsocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi996 KJ / 238 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer