UNDER 45 MIN | Medel

Bakad lök med kummin och farinsocker

Gul lök får en härligt söt smak när den bakas i ugn och i detta recept förstärks sötman dessutom med lite farinsocker. Vitlök och kummin gör att dessa supergoda lökar blir ett tillbehör som passar fint till både fläskkött, kyckling och vit fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela lökarna på mitten och skär av ändarna lite så att de kan stå upp i en ugnsform. Krydda lökarna med salt och peppar.
  3. Mortla kummin och skalade vitlöksklyftor. Blanda ner smör och farinsocker. Bred blandningen på lökarna och sätt in mitt i ugnen ca 40 minuter. Ös lökarna med smöret då och då.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gula lökar
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 msk farinsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 996 kJ / 238 kCal