Bakad lök med kummin och farinsocker

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Bakad lök med kummin och farinsocker

Gul lök får en härligt söt smak när den bakas i ugn och i detta recept förstärks sötman dessutom med lite farinsocker. Vitlök och kummin gör att dessa supergoda lökar blir ett tillbehör som passar fint till både fläskkött, kyckling och vit fisk.

Bakad lök med kummin och farinsocker

Ingredienser

4 portioner
4   gula lökar
salt
peppar
1 tsk  hel kummin
2   vitlöksklyftor
100 g  rumsvarmt smör
1/2 msk  farinsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi996 KJ / 238 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Tahini- och chokladcookies
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
En svensk rub
Betyg 2.3 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakstarte med ädelost och portvinskokta fikon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Betyg 4.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckpaj
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coffee barbecue sauce
Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga