Knäckpaj

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
0
Knäckpaj

Himmelskt god paj med en smarrig pajbotten och ett delikat knäckigt täcke överst. Pajens magnifika fyllning består av dubbeldaim, farinsocker och sirap. Knäckpajen serveras kall tillsammans med yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Knäckpaj

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

2 1/2 dl  vetemjöl
2 msk  socker
100 g  smör
1   äggula

Fyllning

2   ägg
1 1/2 dl  farinsocker
1 dl  sirap
1 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt
100 g  smält smör
1   dubbeldaim (à 56 g)
2 dl  matlagningsyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jordgubbspaj
Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäck i mikron
Betyg 3.2 av 5.
354 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladknäck
Betyg 2.6 av 5.
256 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckig rabarberpaj med ingefära
Betyg 3.3 av 5.
187 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckiga müslikakor
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga