Knäckpaj

13
0
Knäckpaj

Himmelskt god paj med en smarrig pajbotten och ett delikat knäckigt täcke överst. Pajens magnifika fyllning består av dubbeldaim, farinsocker och sirap. Knäckpajen serveras kall tillsammans med yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Knäckpaj

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula

Fyllning

2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim (à 56 g)
2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Testa liknande recept

Räkpaj med curry
Getostkräm
Raita
Superenkel daimparfait
Knäckig blåbärspaj
Basilikasill