Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Knäckpaj

Himmelskt god paj med en smarrig pajbotten och ett delikat knäckigt täcke överst. Pajens magnifika fyllning består av dubbeldaim, farinsocker och sirap. Knäckpajen serveras kall tillsammans med yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), gärna en med löstagbar kant.
  3. Ställ kallt i ca 10 minuter.
  4. Sätt ugnen på 150 C. Nagga pajskalet och förgrädda i ca 10 minuter.
  5. Fyllning: Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
  6. Hacka daimen och strö över den.  Låt kallna. Servera pajen med yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smält smör
  • 1 dubbeldaim (à 56 g)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan