Knäckpaj

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
0
Knäckpaj

Himmelskt god paj med en smarrig pajbotten och ett delikat knäckigt täcke överst. Pajens magnifika fyllning består av dubbeldaim, farinsocker och sirap. Knäckpajen serveras kall tillsammans med yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Knäckpaj

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula

Fyllning

2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim (à 56 g)
2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Räkpaj med curry
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilikasill
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbspaj
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fetaoströra
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga