Bakad lök med honung och timjan 

8
1
Bakad lök med honung och timjan 

Bakad gul lök är slow food. För att utveckla lökens sötma och komplexa aromer så krävs lång tid i ugnen men sedan så smakar den så mycket mer. En enkel och billig råvara som gul lök blir här en delikatess och passar utmärkt som tillbehör till nöt- eller fläskkött eller som egen rätt tillsammans med bakad fetaost.

Skriv ut
Bakad lök med honung och timjan 

Ingredienser

4 portioner
4
gula lökar
8 msk
smör
2 msk
honung
1 msk
olivolja
8
kvistar timjan
-
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Anders

2021-06-10

Nog måste det ha blivit nåt fel med temperaturen på ugnen... Mina lökar var kolsvarta efter 40 minuter i ugnen! Tror inte det ska vara så... Menade ni kanske 125 grader i s f 225?

Redaktionen ICAse

2021-06-16

Hej Anders! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu provlagat om receptet och gradantalet stämmer. Men alla ugnar är ju olika så du behöver kanske sänka temperaturen lite i din ugn. Det är även viktigt att löken ställs in i nederdelen av ugnen och på vanlig ugnsvärme inte varmluft. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1285 KJ / 307 kCal
Fett 25 g
Salt 1.12 g
Kolhydrater 18 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept