Bakad lök med honung och timjan
Bakad gul lök är slow food. För att utveckla lökens sötma och komplexa aromer så krävs lång tid i ugnen men sedan så smakar den så mycket mer. En enkel och billig råvara som gul lök blir här en delikatess och passar utmärkt som tillbehör till nöt- eller fläskkött eller som egen rätt tillsammans med bakad fetaost.
Ingredienser
4 portioner
4 gula lökar
8 msk smör
2 msk honung
1 msk olivolja
8 kvistar timjan
flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1285 KJ / 307 kCal
Fett25 g
Salt1.12 g
Kolhydrater18 g
Protein2 g
Kommentar
Nog måste det ha blivit nåt fel med temperaturen på ugnen... Mina lökar var kolsvarta efter 40 minuter i ugnen! Tror inte det ska vara så... Menade ni kanske 125 grader i s f 225?
Anders
2021-06-10Hej Anders! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu provlagat om receptet och gradantalet stämmer. Men alla ugnar är ju olika så du behöver kanske sänka temperaturen lite i din ugn. Det är även viktigt att löken ställs in i nederdelen av ugnen och på vanlig ugnsvärme inte varmluft. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-06-16