Bakad gul lök är slow food. För att utveckla lökens sötma och komplexa aromer så krävs lång tid i ugnen men sedan så smakar den så mycket mer. En enkel och billig råvara som gul lök blir här en delikatess och passar utmärkt som tillbehör till nöt- eller fläskkött eller som egen rätt tillsammans med bakad fetaost.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Anders
2021-06-10Nog måste det ha blivit nåt fel med temperaturen på ugnen... Mina lökar var kolsvarta efter 40 minuter i ugnen! Tror inte det ska vara så... Menade ni kanske 125 grader i s f 225?
Redaktionen ICAse
2021-06-16Hej Anders! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu provlagat om receptet och gradantalet stämmer. Men alla ugnar är ju olika så du behöver kanske sänka temperaturen lite i din ugn. Det är även viktigt att löken ställs in i nederdelen av ugnen och på vanlig ugnsvärme inte varmluft. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika