Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Bakad lök med honung och timjan 

Bakad gul lök är slow food. För att utveckla lökens sötma och komplexa aromer så krävs lång tid i ugnen men sedan så smakar den så mycket mer. En enkel och billig råvara som gul lök blir här en delikatess och passar utmärkt som tillbehör till nöt- eller fläskkött eller som egen rätt tillsammans med bakad fetaost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala, dela löken i två halvor och ställ med snittytan upp i en ugnssäker form. Fördela smöret på löken och baka i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills löken är nästan helt mjuk.
  3. Ringla över honung och olja, lägg på timjan och baka ytterligare 10–15 min. Strö över flingsalt och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gula lökar
  • 8 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 8 kvistar timjan
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1285 kJ / 307 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer