Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing
En raffinerat grym tillbehörssallad med plommontomater, gemsallad, mynta och pecorino. Genom att tillaga tomaterna länge i låg temperatur förstärks smaken kraftigt. Ett superknep att ta till i början av odlingssäsongen när de inte smakar så mycket.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
4 portioner
8 plommontomater
2 vitlöksklyftor
1/4 kruka timjan
1 msk socker
1/2 dl plockade myntablad
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
125 g salladslök
2 gemsallad (hela huvuden)
50 g pecorinoost
flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Ersätt osten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett25 g
Salt2.24 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g
Kommentarer