Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

En raffinerat grym tillbehörssallad med plommontomater, gemsallad, mynta och pecorino. Genom att tillaga tomaterna länge i låg temperatur förstärks smaken kraftigt. Ett superknep att ta till i början av odlingssäsongen när de inte smakar så mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Ingredienser

4 portioner
8 plommontomater
2 vitlöksklyftor
1/4 kruka timjan
1 msk socker
1/2 dl plockade myntablad
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
125 g salladslök
2 gemsallad (hela huvuden)
50 g pecorinoost
flingsalt

Gör så här

02:00:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett25 g
Salt2.24 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Varm romdrink
Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vattenmelon med yoghurt och Za´atar
Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Myntate
Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Myntachutney
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad