Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

En raffinerat grym tillbehörssallad med plommontomater, gemsallad, mynta och pecorino. Genom att tillaga tomaterna länge i låg temperatur förstärks smaken kraftigt. Ett superknep att ta till i början av odlingssäsongen när de inte smakar så mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ugnsbakad tomat med sotad sallad och myntadressing

Ingredienser

4 portioner
8   plommontomater
2   vitlöksklyftor
1/4   kruka timjan
1 msk  socker
1/2 dl  plockade myntablad
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1 dl  olivolja
1 krm  salt
1/2 krm  nymalen svartpeppar
125 g  salladslök
2   gemsallad (hela huvuden)
50 g  pecorinoost
flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Ersätt osten med t ex laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett25 g
Salt2.24 g
Kolhydrater9 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm romdrink
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vattenmelon med yoghurt och Za´atar
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svalkande iste
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Myntate
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga