Bakad färs med gräddsås och kokt potatis

En variant på den klassiska svenska köttfärslimpan får du här. Tillbehören är desamma; kokt potatis, gräddsås och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1 gul lök
2 morötter
1 msk timjan
1/2 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1/2 gurka
3 msk hackad gräslök
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2185 KJ / 524 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater45.4 g
Protein33.1 g

Kommentarer
5 stJättegod 😋,men skulle föredraget lite mer sås. Så det får det bli nästa gång ⭐️⭐️⭐️⭐️
Kristina
Väldigt gott och uppskattad av både oss och barnen. Helt klart vår nya köttfärslimpa!
Sofia
Gott! Men oj vad mycket disk det blev!
Inger
Den är väldigt god samt lättlagad. Vi åt lingonsylt till. Rekommenderas!
Sylvia
Detta var verkligen jättegott...kommer jag göra mer gånger =)
Susanne