Bakad färs med gräddsås och kokt potatis
En variant på den klassiska svenska köttfärslimpan får du här. Tillbehören är desamma; kokt potatis, gräddsås och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1 gul lök
2 morötter
1 msk timjan
1/2 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1/2 gurka
3 msk hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2185 KJ / 524 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater45.4 g
Protein33.1 g
Kommentarer
Jättegod 😋,men skulle föredraget lite mer sås. Så det får det bli nästa gång ⭐️⭐️⭐️⭐️
Kristina
2024-08-22Väldigt gott och uppskattad av både oss och barnen. Helt klart vår nya köttfärslimpa!
Sofia
2020-02-25Gott! Men oj vad mycket disk det blev!
Inger
2012-05-14