Bakad choklad med körsbär och mandel

Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Gör så här
01:00:00
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stGick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.
Boel
Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.
Boel
En väldigt god, smakrik och uppskattad dessert som även är enkel att göra.😋 Går väldigt bra att grädda choklad formarna/ tallrikarna dagen innan.👍🏼
Jannica
God men det blev för mäktigt och för sött för min smak
Sofia
Jag valde att ha hela formarna i vattenbad i ugnen för att vara på säkra sidan. De stelnade på 1 h. Byte ut körsbären på färska bär och hasselnötter istället för mandel. Väldigt gott 😊
Ida
Blev soppa för mig också. Undrar också varför vattenbadet ska stå i botten av ugnen och skålarna i mitten av ugn?
Linda
Hej! Vad tråkigt! Viktigt att man väger äggulorna så det inte blir för lite ägg i då stannar den inte. Vattnet står i botten av ugnen för att det ska vara fuktigt i ugnen, alltså lite om en ångugn. De ska alltså inte stå i vattenbadet. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Konstigt recept. Fick den inte att stanna. Satte då ner formarna i vattenbadet och då blev det bättre. När jag har använt vattenbad tidigare har man alltid satt formarna i vattenbadet, inte ställt en vattenbehållare för sig och formarna för sig. Är det verkligen rätt i receptet?
Ann-mari
Det blev supergott! Jag bytte ut körsbärsmarmeladen till färska körsbär som vi hade i frysen, tror det hade blivit för sött annars. Men det blev en jättegod dessert, och enkel att laga, kan varmt rekommendera.
Rebecka
Blev soppa efter en och en halv timme i ugnen. Men god soppa!
Daniéla
Mycket gott, men tror de är godare med vanliga körsbär istället :)
Hanna