Bakad choklad med körsbär och mandel

Betyg 3.7 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Bakad choklad med körsbär och mandel

Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Bakad choklad med körsbär och mandel

Ingredienser

6 portioner
100 g äggulor (100 g äggulor motsvarar ca 4-5 st)
150 g mjölkchoklad (gärna minst 37 %)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl strösocker

Topping

1 dl skalad mandel
1 tsk olja
1/2 krm salt
100 g smör
1 1/2 dl körsbärssylt eller -marmelad

Gör så här

01:00:00
00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.

    Boel

  • Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.

    Boel

  • En väldigt god, smakrik och uppskattad dessert som även är enkel att göra.😋 Går väldigt bra att grädda choklad formarna/ tallrikarna dagen innan.👍🏼

    Jannica

  • God men det blev för mäktigt och för sött för min smak

    Sofia

  • Jag valde att ha hela formarna i vattenbad i ugnen för att vara på säkra sidan. De stelnade på 1 h. Byte ut körsbären på färska bär och hasselnötter istället för mandel. Väldigt gott 😊

    Ida

  • Blev soppa för mig också. Undrar också varför vattenbadet ska stå i botten av ugnen och skålarna i mitten av ugn?

    Linda

    Hej! Vad tråkigt! Viktigt att man väger äggulorna så det inte blir för lite ägg i då stannar den inte. Vattnet står i botten av ugnen för att det ska vara fuktigt i ugnen, alltså lite om en ångugn. De ska alltså inte stå i vattenbadet. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Konstigt recept. Fick den inte att stanna. Satte då ner formarna i vattenbadet och då blev det bättre. När jag har använt vattenbad tidigare har man alltid satt formarna i vattenbadet, inte ställt en vattenbehållare för sig och formarna för sig. Är det verkligen rätt i receptet?

    Ann-mari

  • Det blev supergott! Jag bytte ut körsbärsmarmeladen till färska körsbär som vi hade i frysen, tror det hade blivit för sött annars. Men det blev en jättegod dessert, och enkel att laga, kan varmt rekommendera.

    Rebecka

  • Blev soppa efter en och en halv timme i ugnen. Men god soppa!

    Daniéla

  • Mycket gott, men tror de är godare med vanliga körsbär istället :)

    Hanna

Testa liknande recept

  • Fågelbon av salta pinnar och choklad
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Noisettepralin med apelsin
    Betyg 3.2 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Daimfudge
    Betyg 4.8 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabbt påskgodis
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad