UNDER 30 MIN | Enkel

Bakad brie i bröd

Har du provat att laga brieost i ugn? Bakad brie i bröd med örter är som en enkel variant av ostfondue! Den varma brieosten gör sig magiskt gott tillsammans med brödet och dina favoritfrukter. Perfekt att servera som enkel men lyxig mingelmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär av toppen på ett ljust surdegsbröd och gröp ur lite av brödet så att hela osten får plats. Spara det urgröpta brödet till servering.
  3. Ringla över honung och strö över rosmarin. Gratinera i ugnen i 15–20 minuter tills osten mjuknar.
  4. Till servering: Servera med brödet som du gröpt ur och gärna körsbär, persika, päron eller annan frukt att dippa i den smälta osten.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 8 port.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 1 ljust surdegsbröd
  • 1 brieost (à ca 500 g)
  • ca 2 msk honung
  • 2 rosmarinkvistar
Till servering
  • körsbär, persika, päron eller annan frukt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1879 kJ / 449 kCal