Bakad banangröt med tahinihonung

Betyg 4.5 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Bakad banangröt med tahinihonung

En ljuvlig värmande gröt som bakas i ugn och smaksätts med kryddor som kanel, kardemumma, ingefära och vaniljpulver. Gröten toppas med banan och serveras med yoghurt och honung blandat med tahini.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad banangröt med tahinihonung

Ingredienser

6 portioner
4 dl havregryn
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
4 msk honung
5 dl havredryck
4 små bananer

Tahinihonung

2 msk tahini
3 msk honung

Till servering

grekisk yoghurt

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Menar ni inte 2 små bananer? Ser ut som det på bilden, iom att det är fyra halvor.

    Sofia

  • Gött!

    Åsa

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion med 1 msk grekisk yoghurt till servering.
Energi1421 KJ / 340 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Overnight oats med havredryck
    Betyg 4.5 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad gröt med äpple
    Betyg 4.6 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Overnight oat kaneldröm
    Betyg 4.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad