Bakad banangröt med tahinihonung

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
2
Bakad banangröt med tahinihonung

En ljuvlig värmande gröt som bakas i ugn och smaksätts med kryddor som kanel, kardemumma, ingefära och vaniljpulver. Gröten toppas med banan och serveras med yoghurt och honung blandat med tahini.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad banangröt med tahinihonung

Ingredienser

6 portioner
4 dl  havregryn
1 tsk  malen kanel
1/2 tsk  malen kardemumma
1/2 tsk  malen ingefära
2 krm  vaniljpulver
1/2 tsk  salt
1   ägg
4 msk  honung
5 dl  havredryck
4   små bananer

Tahinihonung

2 msk  tahini
3 msk  honung

Till servering

grekisk yoghurt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre. Välj mandel- eller annan växtbaserad dryck.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per portion med 1 msk grekisk yoghurt till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Menar ni inte 2 små bananer? Ser ut som det på bilden, iom att det är fyra halvor.

Sofia

2023-01-26

Gött!

Åsa

2020-05-03

Näringsvärde per portion

Energi1421 KJ / 340 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Skogssmoothie med lingon och kardemumma
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight oats med havredryck
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Guldgröt med banan, nötsmör och granola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiagröt med banan och müsli
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurkmejasmoothie
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight Oats med Shiro miso
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga