Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Bakad banangröt med tahinihonung

En ljuvlig värmande gröt som bakas i ugn och smaksätts med kryddor som kanel, kardemumma, ingefära och vaniljpulver. Gröten toppas med banan och serveras med yoghurt och honung blandat med tahini.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, hälften av honungen och havredryck. Blanda ner de torra ingredienserna.
  3. Häll i en smord ugnsform. Skala och dela bananerna längs med. Lägg bananhalvorna på gröten och ringla över resten av honungen. Sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  4. Tahinihonung: Rör ihop tahini och honung.
  5. Till servering: Servera gröten med tahinihonung och yoghurt.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda av ren havre. Välj mandel- eller annan växtbaserad dryck.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 dl havregryn
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 4 msk honung
  • 5 dl havredryck
  • 4 små bananer
Tahiniyoghurt
  • 2 msk tahini
  • 3 msk honung
Till servering
  • grekisk yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer