Bakad banangröt med tahinihonung

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
2
Bakad banangröt med tahinihonung

En ljuvlig värmande gröt som bakas i ugn och smaksätts med kryddor som kanel, kardemumma, ingefära och vaniljpulver. Gröten toppas med banan och serveras med yoghurt och honung blandat med tahini.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad banangröt med tahinihonung

Ingredienser

6 portioner
4 dl havregryn
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
4 msk honung
5 dl havredryck
4 små bananer

Tahinihonung

2 msk tahini
3 msk honung

Till servering

grekisk yoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Menar ni inte 2 små bananer? Ser ut som det på bilden, iom att det är fyra halvor.

Sofia

2023-01-26

Gött!

Åsa

2020-05-03

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion med 1 msk grekisk yoghurt till servering.
Energi1421 KJ / 340 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Overnight oats med havredryck
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad gröt med äpple
Betyg 4.6 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokos- och mannagrynsgröt med stekt banan
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Overnight oat kaneldröm
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gröt med bärkompott, yoghurt och skummad mjölk
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Guldgröt med banan, nötsmör och granola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga