Baka med grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baka med grönsaker

Baka med grönsaker gör du genom att använda squash, morot eller pumpa i dessa muffins, eller cup cakes, som blir riktigt saftiga. Muffinsen toppas med en frosting av färskost, smör och florsocker och blir riktiga konstverk på kakfatet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära i en skål. Vispa samman neutral olja och socker. Tillsätt ägg, finriven squash (kan bytas ut mot råriven morot, pumpa eller rödbeta) och ev finrivet skal av apelsin. Vänd nermjölblandningen.
  3. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda 20–25 minuter, tills kakorna känns fasta och har fått fin färg. Låt svalna. Bred gärna på en frosting av färskost, smör, florsocker, vaniljsocker och ev lite riven kokos.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk ingefära
  • 1 1/2 dl neutral olja
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl finriven rödbeta, råriven morot, pumpa eller squash
  • ev finrivet skal av 1 apelsin
Frosting
  • 200 g färskost
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev lite riven kokos
Lägg till i inköpslistan