Blåbärsmuffins
Saftiga blåbärsmuffins som du bakar enkelt och snabbt. Dessa stora och vinnande hemmagjorda muffins kommer bli dina nya favoriter till fikat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
12 st
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 krm salt
2 tsk bakpulver
100 g smält smör eller margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl frysta, otinade blåbär
lite socker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och mjölk.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Receptet har uppdaterats maj 2021 och september 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Röker det med stora muffinsformar . direkt på en vanlig ugnsplåt ? …Eller ska man ha muffins plåt ?
Petteri
2024-09-19Hej Petteri! Om du ha lite styvare formar så kan du ställa dom direkt på en plåt. Har du vanliga muffinsformar så blir dom nog tyvärr lite platta utan muffinsplåt. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-19Jättegoda muffins! Ändrade lite i receptet och tog 1dl fiberhavregryn samt 3dl vetemjöl, istället för 4dl vetemjöl. Muffinsen blev väldigt saftiga och goda, då jag också vispade ägg och socker innan jag hällde i de torra ingredienserna samt mjölk.
Kerstin
2024-08-15Jag min idiot följde receptet. Jag skulle gjort som vanligt. Precis som Maria skrev. La i små bitar moget päron när formarna var halv fyllda. Fyllde klart och doftade lite kanel över.
Jan
2024-08-09