Gahkku – Samisk glödkaka

Betyg 4.5 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Gahkku – Samisk glödkaka

Stekpannebröd, hällbröd, Gáhkku eller samisk glödkaka – kärt barn har många namn. Att baka bröd i stekpanna eller på muurikka är ett värmande och förvånansvärt lätt sätt. Servera brödet till grytor, soppor eller grillspett.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Gahkku – Samisk glödkaka

Ingredienser

15 portioner
1 påse torrjäst (à 14 g)
1 tsk salt
10 dl vetemjöl (10 dl motsvarar 600 g)
2 dl rågsikt (2 dl motsvarar 120 g)
1 dl kruskakli eller vetekli
3 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
1 dl flytande honung
3 msk neutral olja

Gör så här

00:05:00
01:00:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.38 personer har röstat

Kommentarer

Älskar!

Cecilia

2024-12-30

En favorit!!

Mona

2024-01-30

Lite mer mjöl och ett uns mer salt så blir den absolut supergod. Man kan gärna göra dem tekakstjocka och använda muurikka.

Jörgen

2024-01-06

Testa liknande recept

Laputabröd
Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Gjutjärnsbröd med valnötter
Betyg 3.5 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Baka bröd med baljväxter
Betyg 4.1 av 5.230 personer har röstat
Receptet har 76 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Nillas knäckebröd
Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Bao bröd
Betyg 4.2 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad