Gahkku – Samisk glödkaka

Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
5
Gahkku – Samisk glödkaka

Stekpannebröd, hällbröd, Gáhkku eller samisk glödkaka – kärt barn har många namn. Att baka bröd i stekpanna eller på muurikka är ett värmande och förvånansvärt lätt sätt. Servera brödet till grytor, soppor eller grillspett.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Gahkku – Samisk glödkaka

Ingredienser

15 portioner
1 påse torrjäst (à 14 g)
1 tsk salt
10 dl vetemjöl (10 dl motsvarar 600 g)
2 dl rågsikt (2 dl motsvarar 120 g)
1 dl kruskakli eller vetekli
3 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
1 dl flytande honung
3 msk neutral olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

En favorit!!

Mona

2024-01-30

Lite mer mjöl och ett uns mer salt så blir den absolut supergod. Man kan gärna göra dem tekakstjocka och använda muurikka.

Jörgen

2024-01-06

Fantastiskt gott blev det!

Linda

2023-08-10

Testa liknande recept

Gjutjärnsbröd med valnötter
Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baka bröd med baljväxter
Betyg 4.1 av 5.
229 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laputabröd
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nillas knäckebröd
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bao bröd
Betyg 4.2 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga