Gahkku – Samisk glödkaka

6
0
Gahkku – Samisk glödkaka

Stekpannebröd, hällbröd, Gáhkku eller samisk glödkaka – kärt barn har många namn. Att baka bröd i stekpanna eller på muurikka är ett värmande och förvånansvärt lätt sätt. Servera brödet till grytor, soppor eller grillspett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Gahkku – Samisk glödkaka

Ingredienser

15 portioner
1
påse torrjäst (à 14 g)
1 tsk
salt
10 dl
vetemjöl (10 dl motsvarar 600 g)
2 dl
rågsikt (2 dl motsvarar 120 g)
1 dl
kruskakli eller vetekli
3 dl
vatten
2 1/2 dl
mjölk
1 dl
flytande honung
3 msk
neutral olja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Om du ska steka bröden utomhus så gör degen inomhus och låt jäsa ca 1 timme innan du går ut.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Testa liknande recept