Baguette

Betyg 4.6 av 5.220 personer har röstat
Receptet har 57 kommentarer
Baguette

Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.

Baguette

Ingredienser

4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

57 st
  • Lätta att göra. Smakar gott.

    Erland

  • Hej! Testar detta recept för första gången, har bakat baguetter med vanligt vetemjöl förut. Undrar nu hur dessa blir om man fryser dem? Mvh Gerd Carling

    Gerd

    Hej Gerd! Det går bra att frysa baguetterna. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Tyckte att mjölmängden var bra, man måste bara stå ut med att fortsätta knåda en stund även om det är kladdigt. Sen blir degen smidig och fin :) Använde ett stenmalet vetemjöl och baguetterna blev jättegoda

    Magda

  • Dubblerade jästen och lade till 2 dl vetemjöl till receptet. Fick luftiga, saftiga baguetter som blev en smaskig frukost och matsäck! 😊

    Andreas

  • Enkelt och väldigt goda. Släng i en extra dl mjöl bara så är det ett toppenbra recept.

    Caroline

  • Lite lite mjöl. Receptet ovan ger en hydrering på nästan 70% vilket är svårt att hantera. Jag körde med 800g mjöl istället, ca 62%. Och kastade i ca 1/2 dl Chiafrön. Det blev fantastiskt gott!

    Martin

  • Mitt favoritrecept på baguetter! Väldigt omtyckt här hemma. Ett par extra dl vetemjöl är dock att rekommendera

    Annakarin

  • Jag har bakat matbröd i 40 år och aldrig blivit så besviken på ett recept. Degen, vällingen, gick naturligtvis inte att hantera på något vis och jag vägde ändå mjölet då jag tyckte att det lät för lite i receptet. Det finns många andra recept på baguette som fungerar. Använd inte det här!

    Anders

  • Enkelt krävde för mig precis lagom insatts

    Annette

  • TACK för det här receptet! Blir helt perfekt! JA degen är extremt kladdig när du ska forma och dela den, men man får bara ta sig igenom den delen. Brödet blir fluffigt, saftigt och jag bakar det om igen. Kör degen i matberedaren och gräddar i varmluftsugn!

    Silke

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per baguette på torrvikten.
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillbaguetter till lunchen
    Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillbaguetter
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dill- och ostbröd
    Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rustik baguette
    Betyg 4.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baguetter med frukt och grönt
    Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad