Baguette

Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.

Ingredienser
4 st
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special (12 dl motsvarar ca 720 g)
Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per baguette på torrvikten.
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Kommentarer
TACK för det här receptet! Blir helt perfekt! JA degen är extremt kladdig när du ska forma och dela den, men man får bara ta sig igenom den delen. Brödet blir fluffigt, saftigt och jag bakar det om igen. Kör degen i matberedaren och gräddar i varmluftsugn!
Silke
2025-06-03Kan man som glutendrabbad äta baguetter
Sten
2025-04-20Hej Sten! Tyvärr inte när det är vetemjöl. Men testa gärna dessa: https://www.ica.se/recept/glutenfritt-brod-689351/ Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-21lättbakade, mjuka och krispiga baguetter (Jag tillsatte 2 matskedar honung)
Malgorzata
2025-03-13