Baguette

Hemmagjord baguette är enkel att göra när du använder detta degrecept. Degen är ganska lös och det är hemligheten för att få till perfekta franska baguetter. Bröden som blir lite rustika i sin form passar perfekt till både picknicken och ostbrickan.

Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per baguette på torrvikten.
Energi3041 KJ / 727 kCal
Fett13 g
Salt5.2 g
Kolhydrater131 g
Protein16 g
Kommentarer
57 stLätta att göra. Smakar gott.
Erland
Hej! Testar detta recept för första gången, har bakat baguetter med vanligt vetemjöl förut. Undrar nu hur dessa blir om man fryser dem? Mvh Gerd Carling
Gerd
Hej Gerd! Det går bra att frysa baguetterna. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Tyckte att mjölmängden var bra, man måste bara stå ut med att fortsätta knåda en stund även om det är kladdigt. Sen blir degen smidig och fin :) Använde ett stenmalet vetemjöl och baguetterna blev jättegoda
Magda
Dubblerade jästen och lade till 2 dl vetemjöl till receptet. Fick luftiga, saftiga baguetter som blev en smaskig frukost och matsäck! 😊
Andreas
Enkelt och väldigt goda. Släng i en extra dl mjöl bara så är det ett toppenbra recept.
Caroline
Lite lite mjöl. Receptet ovan ger en hydrering på nästan 70% vilket är svårt att hantera. Jag körde med 800g mjöl istället, ca 62%. Och kastade i ca 1/2 dl Chiafrön. Det blev fantastiskt gott!
Martin
Mitt favoritrecept på baguetter! Väldigt omtyckt här hemma. Ett par extra dl vetemjöl är dock att rekommendera
Annakarin
Jag har bakat matbröd i 40 år och aldrig blivit så besviken på ett recept. Degen, vällingen, gick naturligtvis inte att hantera på något vis och jag vägde ändå mjölet då jag tyckte att det lät för lite i receptet. Det finns många andra recept på baguette som fungerar. Använd inte det här!
Anders
Enkelt krävde för mig precis lagom insatts
Annette
TACK för det här receptet! Blir helt perfekt! JA degen är extremt kladdig när du ska forma och dela den, men man får bara ta sig igenom den delen. Brödet blir fluffigt, saftigt och jag bakar det om igen. Kör degen i matberedaren och gräddar i varmluftsugn!
Silke