Baconlindade kycklinglårfilé med barigoulekokta rotfrukter
Om du letar efter något nytt, festligt och smakrikt är baconlindade kycklinglårfiléer med barigoulekokta rotfrukter perfekt. De fräscha och smakrika rotfrukterna tillsammans med bacon och kyckling blir en fantastisk middag!
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
600 g kycklinglårfilé
salt
svartpeppar
140 g bacon
2 msk olivolja
Rotfrukter
2 morötter
2 palsternackor
8 steklökar
4 vitlöksklyftor
2 fänkålshuvuden
4 msk olivolja
2 lagerblad
några kvistar timjan
5 1/2 dl äppelcider
2 äpplen
8 körsbärstomater
salt
3 msk hackade örter (t ex persilja, basilika, dragon)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3159 KJ / 757 kCal
Fett44.6 g
Kolhydrater38.8 g
Protein42.4 g
Kommentarer
Sååå gott. Härlig smak i såsen till grönsakerna. Den gör vi gärna fler gånger. Med cider 😊
Agneta
2020-03-23Tänkte prova detta idag men när jag läste era kommentarer blev jag rädd Jag läser inte att man ska tillsätta vinäger däremot cider. Kan det vara därför ni tyckte det var surt? Cider är ju tvärtom sött Vitt vin funkar nog oxå
Marieanne
2017-02-04Hej Ingela! I detta recept ska det inte vara ngn vinäger alls, så kan förstå att det ej smakade gott. Kanske tog ni miste på äppelcider och äppelcidervinäger?
Redaktionen
2015-01-20