Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baconlindade kycklinglårfilé med barigoulekokta rotfrukter

Om du letar efter något nytt, festligt och smakrikt är baconlindade kycklinglårfiléer med barigoulekokta rotfrukter perfekt. De fräscha och smakrika rotfrukterna tillsammans med bacon och kyckling blir en fantastisk middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyckling: Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
  4. Rotfrukter: Skala och skiva morötter och palsternackor i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkålen, skala lök och vitlök.
  5. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerbladen, timjanskvistarna och äppelcider, sjud grönsakerna ca 10 minuter. Kärna ur och tärna äpplena.
  6. Tillsätt körsbärstomaterna och äppeltärningarna låt det koka med 1-2 minuter. Smaka av med salt, örter och ev. lite olivolja.
  7. Servera rotfrukterna till kycklingen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bacon
  • 2 msk olivolja
Rotfrukter
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8 steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 fänkålshuvuden
  • 4 msk olivolja
  • 2 lagerblad
  • några kvistar timjan
  • 5 1/2 dl äppelcider
  • 2 äpplen
  • 8 körsbärstomater
  • salt
  • 3 msk hackade örter (t ex persilja, basilika, dragon)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3159 kJ / 757 kCal