Baconlindade kycklinglårfilé med barigoulekokta rotfrukter

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
4
Baconlindade kycklinglårfilé med barigoulekokta rotfrukter

Om du letar efter något nytt, festligt och smakrikt är baconlindade kycklinglårfiléer med barigoulekokta rotfrukter perfekt. De fräscha och smakrika rotfrukterna tillsammans med bacon och kyckling blir en fantastisk middag!

Baconlindade kycklinglårfilé med barigoulekokta rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

600 g kycklinglårfilé
salt
svartpeppar
140 g bacon
2 msk olivolja

Rotfrukter

2 morötter
2 palsternackor
8 steklökar
4 vitlöksklyftor
2 fänkålshuvuden
4 msk olivolja
2 lagerblad
några kvistar timjan
5 1/2 dl äppelcider
2 äpplen
8 körsbärstomater
salt
3 msk hackade örter (t ex persilja, basilika, dragon)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Sååå gott. Härlig smak i såsen till grönsakerna. Den gör vi gärna fler gånger. Med cider 😊

Agneta

2020-03-23

Tänkte prova detta idag men när jag läste era kommentarer blev jag rädd � Jag läser inte att man ska tillsätta vinäger däremot cider. Kan det vara därför ni tyckte det var surt? Cider är ju tvärtom sött �� Vitt vin funkar nog oxå �

Marieanne

2017-02-04

Hej Ingela! I detta recept ska det inte vara ngn vinäger alls, så kan förstå att det ej smakade gott. Kanske tog ni miste på äppelcider och äppelcidervinäger?

Redaktionen

2015-01-20

Näringsvärde per portion

Energi3159 KJ / 757 kCal
Fett44.6 g
Kolhydrater38.8 g
Protein42.4 g

Testa liknande recept

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Steklök i örtig sås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fougasse
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga