Baconlindad kycklingfilé med vitlökssås och rostad potatis
Perfekt fredagsmiddag! Lime- och vitlökssåsen blir en fräsch kontrast till den lite saltare baconlindade kycklingen. Den chilirostade potatisen och söta morötterna mättar fint.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018
Ingredienser
1 portion
Rostade grönsaker
2 potatisar
1 morot
1 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
1/2 gul lök
Lime- och vitlökssås
1/2 dl crème fraiche
1/2 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1/2 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar
Kyckling
1 kycklingfilé
1/2 paket bacon (à 140 g)
blötlagda träspett
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3784 KJ / 903 kCal
Fett54 g
Salt7.3 g
Kolhydrater54 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god sås passade verkligen till kycklingen
Julia
2021-02-05Supergott!! Spännande sås och god kyckling!!
Andreas
2020-02-24