Baconlindad kycklingfilé

Saftig baconinlindad kyckling är en riktig klassiker. En rätt som alla kan och hinner laga, till och med efter jobbet. Kyckling och bacon är allt du behöver, men det räcker mer än nog för att tillfredsställa hungern och smaklökarna.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1159 KJ / 276 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater0 g
Protein34 g
Kommentarer
37 stTack för ett gott och enkelt recept. Halverade kycklingfiléerna så att det blev 8 bitar, skar ett snitt längs filén, fyllde med philadelphiaost smaksatt med vitlök och örter och kryddade med salt och citronpeppar. Lindade filéerna med bacon (använde 2 paket) och in i ugnen med rekommenderat gradantal och tid. Blev fint brynta. Använde spadet som kycklingen släppt ifrån sig i ugnen till trattkantarellsås. Ugnsbakad klyftpotatis och morotsstavar därtill samt grönsallad med paprika och tomat Känns lyxigt och välsmakande med tillbehören.
Susanne
Jättegott, lade till 280 g bacon, vispgrädde med grönmögelost.
Christina
Gott, lindade
Christina
Det blev jättesaftigt och jättegott, med en krämig o god gräddsås till o chili marinerad pressgurka. gött e de.
Jan-agne
Torrt, behövs grädde!
Thomas
Pasta
Thomas
FAVORIT
Göran
Vad har man till? Ris? Potatismos?
Jonna
Hej Jonna! Både ris och potatismos passar bra till lika så rostad potatis eller en krämig risotto. Hälsningar Niclas
ICA-köket
detta var kanon gott !!!!!!
Sven
Jättegott! Jag gnider alltid in kycklingen med curry,peppar och salt sedan lindar jag om baconet 😊 Struntade i att försteka denna gången och de blev fin färg ändå. Körde i varmluftsugn och de tog längre tid än 20 min men den som väntar på något gott.... :)
Michaela