Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baconlindad kyckling med stuvad spenat

Bacon och kyckling passar perfekt ihop. Här serveras dessa med krämig parmesanstuvad spenat och pasta. Strö lite solrosskott över rätten innan servering och toppa med det som är kvar av osten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Kyckling: Krydda filéerna med salt och peppar och linda bacon runt om varje filé. Bryn dem på båda sidor i smöret i en stekpanna.
  4. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 15 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Spenat: Ansa och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken, blanda ner spenaten (låt den gärna rinna av lite) och fräs tills den är mjuk.
  7. Rör ner smetana och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Smula ner hälften av osten i pannan och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.
  8. Till servering: Servera kycklingen med pasta, spenat, solrosskott och resten av osten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj matfett och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut osten och salta eventuellt lite mer.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 100 g kycklingbacon
  • 1/2 msk smör
  • 4 port pasta (gärna fiori)
Spenat
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 dl smetana
  • 1 dl parmesanflarn
Till servering
  • 100 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3048 kJ / 727 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept