Baconlindad kyckling med stuvad spenat

15
0
Baconlindad kyckling med stuvad spenat

Bacon och kyckling passar perfekt ihop. Här serveras dessa med krämig parmesanstuvad spenat och pasta. Strö lite solrosskott över rätten innan servering och toppa med det som är kvar av osten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Baconlindad kyckling med stuvad spenat

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4
kycklingfiléer
-
salt
-
peppar
100 g
kycklingbacon
1/2 msk
smör
4
port pasta (gärna fiori)

Spenat

1/2
purjolök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
400 g
fryst bladspenat
2 dl
smetana
1 dl
parmesanflarn

Till servering

100 g
solrosskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj matfett och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut osten och salta eventuellt lite mer.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3048 KJ / 727 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept