Baconlindad kyckling med stuvad spenat
Bacon och kyckling passar perfekt ihop. Här serveras dessa med krämig parmesanstuvad spenat och pasta. Strö lite solrosskott över rätten innan servering och toppa med det som är kvar av osten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingfiléer
salt
peppar
100 g kycklingbacon
1/2 msk smör
4 port pasta (gärna fiori)
Spenat
1/2 purjolök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
400 g fryst bladspenat
2 dl smetana
1 dl parmesanflarn
Till servering
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3048 KJ / 727 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer