Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

5
0
Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Buongiorno! Det är inte mycket som slår en god pastarätt, och denna är heller inget undantag. Salt kycklingbacon kokas ihop i en tomatsås tillsammans med oliver, som sedan hälls över den kokta spenatfettucinen. Krämig och mild mozzarella binder ihop rätten fint tillsammans med sin peppriga vän ruccola!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018

Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Ingredienser

2 portioner
200 g
kycklingbacon
1 tsk
olja
390 g
pastasås tomat & oliver
250 g
färsk fettuccine spenat
125 g
mozzarella
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2362 KJ / 562 kCal
Fett 26 g
Salt 6.22 g
Kolhydrater 42 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept