Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Buongiorno! Det är inte mycket som slår en god pastarätt, och denna är heller inget undantag. Salt kycklingbacon kokas ihop i en tomatsås tillsammans med oliver, som sedan hälls över den kokta spenatfettucinen. Krämig och mild mozzarella binder ihop rätten fint tillsammans med sin peppriga vän ruccola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018

Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Ingredienser

2 portioner
200 g  kycklingbacon
1 tsk  olja
390 g  pastasås tomat & oliver
250 g  färsk fettuccine spenat
125 g  mozzarella
1/2   påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2362 KJ / 562 kCal
Fett26 g
Salt6.22 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färsk chorizo med fettuccine och basilika
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och mascarponebräserad karré med broccoli
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb pasta med kantarellost och bacon
Betyg 4.1 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig skinkpasta med broccoli
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiffspasta med senap och soltorkad tomat
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fettuccine med musslor, persilja och tomat
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga