Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Buongiorno! Det är inte mycket som slår en god pastarätt, och denna är heller inget undantag. Salt kycklingbacon kokas ihop i en tomatsås tillsammans med oliver, som sedan hälls över den kokta spenatfettucinen. Krämig och mild mozzarella binder ihop rätten fint tillsammans med sin peppriga vän ruccola!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Strimla baconet och stek i oljan i en stekpanna.
  3. Sänk värmen och rör i pastasåsen och låt bli varmt.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär mozzarellan i bitar.
  6. Servera pastan med sås, mozzarella och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g kycklingbacon
  • 1 tsk olja
  • 390 g pastasås tomat & oliver
  • 250 g färsk fettuccine spenat
  • 125 g mozzarella
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2362 kJ / 562 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer