Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås
Buongiorno! Det är inte mycket som slår en god pastarätt, och denna är heller inget undantag. Salt kycklingbacon kokas ihop i en tomatsås tillsammans med oliver, som sedan hälls över den kokta spenatfettucinen. Krämig och mild mozzarella binder ihop rätten fint tillsammans med sin peppriga vän ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018
Ingredienser
2 portioner
200 g kycklingbacon
1 tsk olja
390 g pastasås tomat & oliver
250 g färsk fettuccine spenat
125 g mozzarella
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 562 kCal
Fett26 g
Salt6.22 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer