Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs

Det här receptet på baconlindad korv med potatis- och äppelfräs är en rätt utöver det vanliga med spännande och hänförande smaker. Du serverar den baconlindade korven och potatis- och äppelfräset med en ljuvlig och fantastiskt god senapsyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Ingredienser
4 portioner
4 bratwurst eller liknande korv (à ca 100 g)
4 skivor bacon
2 äpplen
1 rödlök
2 msk olja till stekning
400 g fryst, tärnad potatis eller färsk att tärna själv (400 g fryst motsvarar 600 g färsk)
1/2 tsk salvia
1 dl grovhackad kruspersilja
salt och nymalen peppar
Senapsyoghurt
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk söt och stark senap
1 msk dijonsenap
ca 1 krm salt
nymalen peppar
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stEn lätt rätt att göra som blev uppskattad av såväl mannen som barnen!!
Angelique
Kanongott, senapssåsen var pricken över i:et. Om man inte vill ha fläskigt bacon kan man ta Gröna Slaktarns kalkonbacon som bara har 3 % fett. Kanske lite svårare att rulla än vanligt bacon men fäst med tandsticka så håller den sig runt korven.
Lena
Jättegott, men det går lika bra med en annan senap. rekommenderas varmt
Gunilla