Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs

Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs

Det här receptet på baconlindad korv med potatis- och äppelfräs är en rätt utöver det vanliga med spännande och hänförande smaker. Du serverar den baconlindade korven och potatis- och äppelfräset med en ljuvlig och fantastiskt god senapsyoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs

Ingredienser

4 portioner
4 bratwurst eller liknande korv (à ca 100 g)
4 skivor bacon
2 äpplen
1 rödlök
2 msk olja till stekning
400 g fryst, tärnad potatis eller färsk att tärna själv (400 g fryst motsvarar 600 g färsk)
1/2 tsk salvia
1 dl grovhackad kruspersilja
salt och nymalen peppar

Senapsyoghurt

1 dl matlagningsyoghurt
1 msk söt och stark senap
1 msk dijonsenap
ca 1 krm salt
nymalen peppar

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • En lätt rätt att göra som blev uppskattad av såväl mannen som barnen!!

    Angelique

  • Kanongott, senapssåsen var pricken över i:et. Om man inte vill ha fläskigt bacon kan man ta Gröna Slaktarns kalkonbacon som bara har 3 % fett. Kanske lite svårare att rulla än vanligt bacon men fäst med tandsticka så håller den sig runt korven.

    Lena

  • Jättegott, men det går lika bra med en annan senap. rekommenderas varmt

    Gunilla

Testa liknande recept

  • Thuringer bratwurst med surkål
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bratwurst med kålrabbi
    Betyg 2.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad