Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconlindad kolja med avokado

Högklassig kolja inlindad i bacon med en trevlig avokadosallad i vinägrett. Servera med pressad eller kokt potatis och sallad. Toppa med rostade pinjenötter och njut av denna utsökta måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Avlägsna eventuella ben från fisken. Grovhacka fisken (15-20 sekunder) i matberedaren. Blanda fiskhacket med citronjuice, maizenamjöl, salt och peppar.
  3. Forma till 4 bollar (för 4 port). Platta till dem lätt och rulla in dem i en baconskiva. Fäst skarven med en tandpetare. Stek i en het lättoljad stekpanna 2 minuter på varje sida. Ställ in i ugnen och ugnstek i ca 6 minuter.
  4. Skala, kärna ur och skiva avokado över 4 tallrikar (för 4 port). Skeda på vinägretten. Lägg på fisken och strö ev över pinjenötter.
  5. Till servering: En härlig fiskrätt att servera med pressad eller kokt potatis och gärna en grönsallad.

I näringsberäkningen ingår kokt potatis och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kolja
  • 1 msk pressad juice av citron
  • 1 tsk maizenamjöl
  • salt och peppar
  • 4 skivor bacon
  • 4 avokador
  • 1/2 dl vinägrett
  • ev 1 msk rostade pinjenötter
Till servering
  • pressad eller kokt potatis
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 621 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden