Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconlindad karljohanssvamp

Skäm bort dina vänner och bjud dem på den här magnifika rätten! Förstklassig karljohanssvamp lindas in i bacon och bakas i ugnen. Svamparna lägger du på en grönsaksbädd och toppar med pasta och ljuvligt krämig sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvera svampen och baconskivorna. Linda en baconskiva runt svampen. Är svampen riktigt stor kanske du måste dela den i fjärdedelar. Pensla lite olivolja på de svampdelar som inte täcks av bacon. Salta, peppra och strö över färsk timjan.
  3. Lägg svampen på ett galler eller en plåt som du klätt med aluminiumfolie. Ugnsstek i ca 15 minuter.
  4. Sås: Mixa de soltorkade tomaterna och vitlöken med olivoljan i en matberedare. Mixa ner parmesanosten. Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.
  5. Koka tagliatellen och knipplökarna var för sig till lagom tuggmotstånd, "al dente".
  6. Grönsaksbädd: Skala tomaterna. Dela i klyftor och ta bort kärnorna.
  7. Lägg upp tagliatelle, spenatblad, smålök och tomatklyftor på stora tallrikar. Överst placeras de ugnsbakade karljohanssvamparna med bacon, gärna lite färsk basilika och timjan. Servera med den röda såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 stora karljohanssvampar
  • 2 paket bacon (à ca 140 g)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • färsk timjan
  • 350 g tagliatelle
Röd sås
  • 100 g soltorkad tomat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
Grönsaksbädd
  • 4 tomater
  • 300 g färska spenatblad
  • 2 knippor smålökar
  • färsk basilika och timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?