Baby back ribs med tomat- och bönsallad
Smakrika baby back ribs med en fräsch tomat- och bönsallad vid sidan. Potatis och ribs steks klart tillsammans i ugnen. Då finns tid att förbereda salladen på rödlök, vita bönor, körsbärstomater, avokado och spiskummin för att förhöja smaken. Servera denna härliga sallad med ribs och knaprig klyftpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Ingredienser
2 portioner
Potatis
2 port förkokta potatisklyftor
1 tsk olivolja
salt
peppar
Kött
425 g baby back ribs
200 g barbequesås
Sallad
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
410 g kokta stora vita bönor
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 avokado
1/2 tsk spiskummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4469 KJ / 1054 kCal
Fett48 g
Salt2.98 g
Kolhydrater97 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Verkar enkelt och bra kombinerat!
Ingrid
2016-02-08