Baby back ribs med tomat- och bönsallad

39
1
Baby back ribs med tomat- och bönsallad

Smakrika baby back ribs med en fräsch tomat- och bönsallad vid sidan. Potatis och ribs steks klart tillsammans i ugnen. Då finns tid att förbereda salladen på rödlök, vita bönor, körsbärstomater, avokado och spiskummin för att förhöja smaken. Servera denna härliga sallad med ribs och knaprig klyftpotatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Baby back ribs med tomat- och bönsallad

Ingredienser

2 portioner

Potatis

2
port förkokta potatisklyftor
1 tsk
olivolja
-
salt och peppar

Kött

425 g
baby back ribs
200 g
barbequesås

Sallad

1/2
rödlök
1 tsk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger
410 g
kokta stora vita bönor
1/2
förp körsbärstomater (à 250 g)
1
avokado
1/2 tsk
spiskummin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grillsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentar

Ingrid

2016-02-08

Verkar enkelt och bra kombinerat!

Näringsvärde per portion

Energi 4469 KJ / 1054 kCal
Fett 48 g
Salt 2.98 g
Kolhydrater 97 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept