Baby back ribs med tomat- och bönsallad

Betyg 3.6 av 5.
40 personer har röstat
1
Baby back ribs med tomat- och bönsallad

Smakrika baby back ribs med en fräsch tomat- och bönsallad vid sidan. Potatis och ribs steks klart tillsammans i ugnen. Då finns tid att förbereda salladen på rödlök, vita bönor, körsbärstomater, avokado och spiskummin för att förhöja smaken. Servera denna härliga sallad med ribs och knaprig klyftpotatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Baby back ribs med tomat- och bönsallad

Ingredienser

2 portioner

Potatis

2 port förkokta potatisklyftor
1 tsk olivolja
salt
peppar

Kött

425 g baby back ribs
200 g barbequesås

Sallad

1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
410 g kokta stora vita bönor
1/2 förp körsbärstomater (à 250 g)
1 avokado
1/2 tsk spiskummin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
40 personer har röstat

Kommentar

Verkar enkelt och bra kombinerat!

Ingrid

2016-02-08

Näringsvärde per portion

Energi4469 KJ / 1054 kCal
Fett48 g
Salt2.98 g
Kolhydrater97 g
Protein50 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sötstarka kamben
Betyg 2.6 av 5.
150 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baby back ribs med nudelsallad, lime och mynta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttgryta med oliver & bönor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spare ribs El Bulli-style
Betyg 4.1 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nuggets med gömda grönsaker
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kejsargryta med kassler
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga