Baba au rhum (Romkaka)

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
6
Baba au rhum (Romkaka)

Baba au rhum är en klassisk fransk romkaka. Med kraftfulla toner av vanilj, korinter, russin och rom är det här en riktigt läcker dessert. Servera med syrliga bär och lättvispad grädde.

Baba au rhum (Romkaka)

Ingredienser

6 portioner

Deg

2 1/2 dl vetemjöl + mjöl till formen
1 dl mjölk
10 g färsk jäst
2 ägg
75 g mjukt smör
1 krm salt
1 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl korinter
1 dl russin

Lag

2 1/2 dl vatten
3 dl socker
1 1/2 dl rom

Till servering

lätt vispad grädde
färska bär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Smakar som jag önskar. Ätit den någr ggr i Frankrike, några misslyckade försök på rest i Sverige. Så här ska den smaka. Samlade dock jästen i mjölken, verkar vara bättre ordning i receptet så.

Håkan

2023-12-30

Jag följde receptet slaviskt och har just tagit ut kakan ur ugnen, smakade på lite spill i kanten: super!!! Kakan m sockerlagen plus god rom (själv klart mörk fr Cuba eller ngn av de karibiska öarna).

Besse

2023-10-11

Ologiskt upplägg på receptet. Lös istället jästen i mjölken och vispa äggen. Blanda sen samman de två "vätskorna" med det siktade mjölet. Använd mörk eller gyllene rom.

Cathrine

2023-02-05

Testa liknande recept

Decembergott
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittisk plumpudding
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moccapannacotta
Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med blåbär och rom
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Äppelmarmelad med korinter och sherry
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga