Baba au rhum är en klassisk fransk romkaka. Med kraftfulla toner av vanilj, korinter, russin och rom är det här en riktigt läcker dessert. Servera med syrliga bär och lättvispad grädde.
Ingredienser
6 portioner
Deg
2 1/2
dl
vetemjöl + mjöl till formen
1
dl
mjölk
10
g
färsk jäst
2
ägg
75
g
mjukt smör
1
krm
salt
1
msk
socker
1 1/2
tsk
vaniljsocker
1
dl
korinter
1
dl
russin
Lag
2 1/2
dl
vatten
3
dl
socker
1 1/2
dl
rom
Till servering
lätt vispad grädde
färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
11
3 st
Kommentarer
Ulrika
2021-10-17
Det var märkligt att smula ner jästen i mjölet. Borde man inte ha fått lösa upp jästen i mjölken istället? Degen blev ganska hård, hade svårt att vispa in äggen efteråt. Fick vispa superlänge. Men till slut blev denna kaka ändå mycket uppskattad, antagligen pga den härliga sockerlagen!
Ewa
2004-08-27
Bara bjud njut och var glad.
Gästerna älskar den.
Ewa
2004-08-27
Ityska recept står det att man ska anvanda sig av mörk rom vilket icaköket ej nämner
Kommentarer
Ulrika
2021-10-17Det var märkligt att smula ner jästen i mjölet. Borde man inte ha fått lösa upp jästen i mjölken istället? Degen blev ganska hård, hade svårt att vispa in äggen efteråt. Fick vispa superlänge. Men till slut blev denna kaka ändå mycket uppskattad, antagligen pga den härliga sockerlagen!
Ewa
2004-08-27Bara bjud njut och var glad. Gästerna älskar den.
Ewa
2004-08-27Ityska recept står det att man ska anvanda sig av mörk rom vilket icaköket ej nämner