Baba au rhum (Romkaka)

11
3
Baba au rhum (Romkaka)

Baba au rhum är en klassisk fransk romkaka. Med kraftfulla toner av vanilj, korinter, russin och rom är det här en riktigt läcker dessert. Servera med syrliga bär och lättvispad grädde.

Baba au rhum (Romkaka)

Ingredienser

6 portioner

Deg

2 1/2 dl vetemjöl + mjöl till formen
1 dl mjölk
10 g färsk jäst
2 ägg
75 g mjukt smör
1 krm salt
1 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl korinter
1 dl russin

Lag

2 1/2 dl vatten
3 dl socker
1 1/2 dl rom

Till servering

lätt vispad grädde
färska bär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Ulrika

2021-10-17

Det var märkligt att smula ner jästen i mjölet. Borde man inte ha fått lösa upp jästen i mjölken istället? Degen blev ganska hård, hade svårt att vispa in äggen efteråt. Fick vispa superlänge. Men till slut blev denna kaka ändå mycket uppskattad, antagligen pga den härliga sockerlagen!

Ewa

2004-08-27

Bara bjud njut och var glad. Gästerna älskar den.

Ewa

2004-08-27

Ityska recept står det att man ska anvanda sig av mörk rom vilket icaköket ej nämner