Lyxig chokladmousse med crème fraiche och rom
Lyxig chokladmousse för vuxna med mörk choklad, crème fraiche och rom. Tips är att göra den i god tid innan middagen, då den ska kallna i kylen ett tag. Servera gärna med färska bär och vispgrädde, mums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
3 ägg
1 dl socker
1 tsk mörk rom
1 burk crème fraiche (1 burk motsvarar 2 dl)
250 g mörk choklad
färska bär
vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att göra och gott också, jag behövde till 7 personer och gjorde enligt mängder som var menad för 4. Det räkte till 8 personer och jag har det utan vispgrädde för att i vår familj gillar ingen det, annars kan man enkelt få 10 portioner med den här receptet.
Hebe
2014-12-30Enkelt och säkert jättegott.
Stig
2014-12-27Moussen var jättegod och lätt att göra, men alldeles för överdimensionerad. Jag skulle göra till 8 personer och gjorde därför *2. Det slutade med att jag gjorde 14 stora portioner, så barnen fick och grannarna också... Men de tyckte om det också!
Charlotte
2008-11-02