Svartpepparstekt lax i wrap med tomat- och basilikafärskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svartpepparstekt lax i wrap med tomat- och basilikafärskost

Denna mumsiga svartpepparstekta lax i wrap med tomat- och basilikafärskost svänger du snabbt ihop. Bred bara ut tomat- och basilikafärskost på tortillabröd och lägg på den stekta laxen tillsammans med potatis och rucola. Servera med citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda svartpeppar, socker och salt. Krydda laxbitarna med kryddblandningen. Hetta upp olivolja i en stekpanna på dryg medelvärme. Bryn laxen på båda sidor. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen 12 -15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  3. Plocka och hacka basilikan. Blanda basilika med tomatpesto och färskost. Skölj ruccolan. Skiva de kokta potatisarna.
  4. Lägg ut wrapbröden, bred på tomat- och basilikafärskost, lägg på potatis, rucola och laxen och vik ihop bröden.
  5. Servera wrapsen med citron.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatpeston och wrapsen.
Gör glutenfri: gör egna majstortillas på färdig tortillamix (finns att köpa i välsorterade butiker).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 4 portionsbitar lax
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka basilika eller fryst hackad basilika (1 kruka motsvarar 2 msk fryst hackad basilika)
  • 2 msk tomatpesto
  • 200 g färskost light
  • 70 g ruccola
  • 6 kokta potatisar
  • 4 wrap tortillabröd
  • citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2695 kJ / 646 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden