Avokadosallad med kungsräkor
Fräschare blir det knappast! Läckra kungsräkor och krämig avokado med thailändska smaker av citrongräs, lime, fisksås och koriander. Perfekt som nyårsförrätt eller som en del bland flera plockrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
300 g råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
1 schalottenlök
1 citrongräs
2 avokador
1 msk olja
2 msk grovhackad mynta
2 msk grovhackad koriander
Dressing
1 liten vitlöksklyfta
1/4 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/4 kruka koriander
1 msk fisksås
1 msk socker
finrivet skal av 1/2 lime
1 msk färskpressad limejuice
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi914 KJ / 219 kCal
Fett14 g
Salt1.86 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g
Kommentarer