Avokadosallad med kungsräkor

Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
0
Avokadosallad med kungsräkor

Fräschare blir det knappast! Läckra kungsräkor och krämig avokado med thailändska smaker av citrongräs, lime, fisksås och koriander. Perfekt som nyårsförrätt eller som en del bland flera plockrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Avokadosallad med kungsräkor

Ingredienser

4 portioner
300 g  råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
1   schalottenlök
1   citrongräs
2   avokador
1 msk  olja
2 msk  grovhackad mynta
2 msk  grovhackad koriander

Dressing

1   liten vitlöksklyfta
1/4   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/4   kruka koriander
1 msk  fisksås
1 msk  socker
finrivet skal av 1/2   lime
1 msk  färskpressad limejuice
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi914 KJ / 219 kCal
Fett14 g
Salt1.86 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Paneng Gai
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med grön curry och bambuskott
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom yum med kräftor
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom yam goong
Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thailändsk fisksoppa
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokos- och limesoppa med kyckling
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga