Avokadoplättar med orzosallad

9
3 Klimatsmart
Avokadoplättar med orzosallad

Behöver vi nämna något annat än att rätten innehåller avokado? Här dock i en liten annorlunda tappning i form av avokadoplättar med orzosallad. Orzo är en grynbladning som passar utmärkt att göra en sallad på, och här smaksätts den med spiskummin och persilja. Perfekt till plättarna!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Avokadoplättar med orzosallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

2 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
2 krm
chilipeppar
2
ägg
1 1/2 dl
mjölk
2
avokador
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
sojabönor
2 msk
smör

Orzosallad

4
port orzo-mix (grynmix)
1 msk
olivolja
1/2
citron
1 tsk
spiskummin
1/2
kruka persilja
65 g
mangold
2 dl
yoghurt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Katarina

4/16/2020

Ryyyyysligt gott!!! =)

Alexandra

2/20/2020

Väldigt gott,orzosallad var nytt för mig,jättegott med citron och persilja

Åsa terése

1/8/2020

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 3033 KJ / 723 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept