Avokadomacka med stekt ägg och tomatsalsa

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Avokadomacka med stekt ägg och tomatsalsa

Galet god smörgås med krämig avokado under ett stekt ägg med rinnig gula. Snåla för guds skull inte på tomatsalsan, den gör hela skillnaden! Avokadomackan är perfekt som lättare lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Avokadomacka med stekt ägg och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
2   mogna avokador
4   ägg
1 msk  olja
1/2 krm  flingsalt
4   skivor danskt rågbröd
nymalen svartpeppar

Tomatsalsa

250 g  körsbärstomater
1/2   gul lök
1/2   kruka koriander
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  flytande honung
1 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Uteslut de stekta äggen och servera i stället med t ex skivad, stekt halloumi eller tofu. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1645 KJ / 393 kCal
Fett20 g
Salt1.83 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Avokadoröra på rågbröd
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillat bröd med cheddarröra
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rågbröd med stekt ägg, avokadokräm & kalkon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rågbröd med avokado och picklad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rågmacka med potatis, avokado och bacon
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med kalkon- och avokadosallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga