Avokadomacka med stekt ägg och tomatsalsa
![Avokadomacka med stekt ägg och tomatsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82981/cf_259/avokadomacka_med_stekt_agg_och_tomatsalsa.jpg)
Galet god smörgås med krämig avokado under ett stekt ägg med rinnig gula. Snåla för guds skull inte på tomatsalsan, den gör hela skillnaden! Avokadomackan är perfekt som lättare lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
![Avokadomacka med stekt ägg och tomatsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82981/cf_259/avokadomacka_med_stekt_agg_och_tomatsalsa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 mogna avokador
4 ägg
1 msk olja
1/2 krm flingsalt
4 skivor danskt rågbröd
nymalen svartpeppar
Tomatsalsa
250 g körsbärstomater
1/2 gul lök
1/2 kruka koriander
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Uteslut de stekta äggen och servera i stället med t ex skivad, stekt halloumi eller tofu. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Uteslut de stekta äggen och servera i stället med t ex skivad, stekt halloumi eller tofu. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1645 KJ / 393 kCal
Fett20 g
Salt1.83 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g
Kommentarer