Avokadomacka med stekt ägg och tomatsalsa
Galet god smörgås med krämig avokado under ett stekt ägg med rinnig gula. Snåla för guds skull inte på tomatsalsan, den gör hela skillnaden! Avokadomackan är perfekt som lättare lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 mogna avokador
4 ägg
1 msk olja
1/2 krm flingsalt
4 skivor danskt rågbröd
nymalen svartpeppar
Tomatsalsa
250 g körsbärstomater
1/2 gul lök
1/2 kruka koriander
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1645 KJ / 393 kCal
Fett20 g
Salt1.83 g
Kolhydrater36 g
Protein13 g
Kommentarer