Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillat bröd med cheddarröra

Välsmakande grillade bröd som du serverar med en ljuvlig röra av cheddarost, vispgrädde och ägg. Toppa med lök och pepparrot. Dessa grillade bröd passar bra att servera som förrätt eller som ett lätt tilltugg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda den med vinäger, olja, salt och peppar. Vänd ner persiljan.
  2. Sätt ugnen på grill, högsta värme.
  3. Cheddarröra: Vispa ihop ägg och grädde i en kastrull. Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock och krämig.
  4. Vänd ner smör och ost på slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt och peppar. Dela brödskivorna i två halvor. Pensla dem med olja. Grilla i övre delen av ugnen någon minut. Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.

Recept och foto framtaget av Blossa.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk hackad persilja
  • riven färsk pepparrot
  • 5 tunna skivor grovt rågbröd eller fänkålsbröd
  • olja till pensling
Cheddarröra
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 100 g riven cheddarost
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer