Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette
![Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26153/cf_259/kantarellomelett_med_tomat-_och_farskostbaguette.jpg)
Omelett är en måltid du ganska snabbt tillreder och denna kantarellomelett som du serverar med baguette är inget undantag. Med smakrika kantareller och salladslök fyller du omeletten som tillagas i stekpanna på svag värme.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
![Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26153/cf_259/kantarellomelett_med_tomat-_och_farskostbaguette.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Svamp
300 g kantareller eller annan svamp
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 salladslökar
Omelett
12 ägg
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 msk smör
Baguette
8 skivor baguette
100 g färskost
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
1 1/2 dl hackad persilja
1 tsk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten om lämpligt specialbröd används.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, färskost och bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett, färskostalternativ och bröd.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En väldigt matig omelett! Till och med sambon som inte gillar svamp tyckte om det! Jag tog 9 ägg och 1 dl vatten istället eftersom vi bara är två. La dessutom på skivade tomater på toppen! Denna rätten gör jag gärna om!
Jeanette
2010-10-18