Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette

Omelett är en måltid du ganska snabbt tillreder och denna kantarellomelett som du serverar med baguette är inget undantag. Med smakrika kantareller och salladslök fyller du omeletten som tillagas i stekpanna på svag värme.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svamp: Dela svampen om de är stora. Skär salladslöken i strimlor.
  2. Fräs svampen i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och fräs ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg i salladslöken och ta från värmen.
  3. Omelett: Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Häll i omelettsmeten. Sänk värmen och stick, under det att omeletten stelnar, här och där med en stekspade så att lös smet kan rinna ner.
  4. Tillsätt den stekta svampen när omeletten börjar bli klar, efter ca 5 minuter.
  5. Baguette: Bred färskost på baguetterna. Skär tomaterna i halvor. Skala och finstrimla löken. Blanda tomat och lök med olja, flingsalt, peppar och persiljan.
  6. Toppa baguetteskivorna med tomatblandningen och servera till omeletten.

För alla

Fri från gluten om lämpligt specialbröd används.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, färskost och bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett, färskostalternativ och bröd.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
Svamp
  • 300 g kantareller eller annan svamp
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 salladslökar
Omelett
  • 12 ägg
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
Baguette
  • 8 skivor baguette
  • 100 g färskost
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?