Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette

Omelett är en måltid du ganska snabbt tillreder och denna kantarellomelett som du serverar med baguette är inget undantag. Med smakrika kantareller och salladslök fyller du omeletten som tillagas i stekpanna på svag värme.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette

Ingredienser

4 portioner

Svamp

300 g  kantareller eller annan svamp
1 msk  smör
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2   salladslökar

Omelett

12   ägg
1 1/2 dl  vatten
1 1/2 tsk  salt
3 krm  svartpeppar
1 msk  smör

Baguette

8   skivor baguette
100 g  färskost
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2   rödlök
1 1/2 dl  hackad persilja
1 tsk  olivolja
1/2 tsk  flingsalt
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten om lämpligt specialbröd används.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, färskost och bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett, färskostalternativ och bröd.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

En väldigt matig omelett! Till och med sambon som inte gillar svamp tyckte om det! Jag tog 9 ägg och 1 dl vatten istället eftersom vi bara är två. La dessutom på skivade tomater på toppen! Denna rätten gör jag gärna om!

Jeanette

2010-10-18

Testa liknande recept

Ugnsomelett med svampstuvning
Betyg 3.8 av 5.
98 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakad potatis med färskost och stekta kantareller
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantareller med tomater och färskost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
108 personer har röstat
Under 45 min att tillaga