Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Olivstekt bröd med sparrispotatis och avokadosallad

Bjud på olivstekt bröd med sparrispotatis och avokadosallad till förrätt eller varför inte som ett lyxigare mellanmål. Stek brödet i olivolja och bred på lite len philadelphiaost före du toppar med god röra av potatis och avokado. Servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sparrispotatisen med skal och skala den när den fortfarande är varm. Skär potatisen i klyftor.
  2. Pressa citronen. Skala och skär avokadorna i klyftor och vänd ner dem i citronsaften. Blanda potatisklyftorna med avokadoklyftorna och tillsätt några droppar olivolja, salt, peppar och smörgåskrasse.
  3. Skär baguetten i skivor, stek skivorna i rikligt med olivolja. Lägg en klick philadelphiaost på de stekta skivorna. Lägg potatisen och avokadosalladen ovanpå.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g sparrispotatis
  • saft av 1/2 citron
  • 2 avokador
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • 1/2 baguette
  • 1/2 pkt färskost (á 125 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer