Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

Sugen på ett glas avokado? Varva illgrön avokadokräm med röd paprika och toppa med knapriga pumpakärnor i ett snapsglas. En festlig vegetarisk entrérätt som du snabbt svänger ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Dela, kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda paprikatärningarna med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Riv det yttersta skalet av citronen. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet ur skalet. Mosa avokadoköttet tillsammans med citronskalet. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Lägg avokadokrämen i en engångsspritspåse.
  4. Till servering: Spritsa avokadokrämen i små glas, t ex snapsglas. Toppa med paprikan, pumpakärnorna och persiljan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk vit balsam- eller vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 avokado
Till servering
  • strimlad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 503 kJ / 120 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept