UNDER 15 MIN | Medel

Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

Sugen på ett glas avokado? Varva illgrön avokadokräm med röd paprika och toppa med knapriga pumpakärnor i ett snapsglas. En festlig vegetarisk entrérätt som du snabbt svänger ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Dela, kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda paprikatärningarna med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Riv det yttersta skalet av citronen. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet ur skalet. Mosa avokadoköttet tillsammans med citronskalet. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Lägg avokadokrämen i en engångsspritspåse.
  4. Till servering: Spritsa avokadokrämen i små glas, t ex snapsglas. Toppa med paprikan, pumpakärnorna och persiljan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk vit balsam- eller vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 avokado
Till servering
  • strimlad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 560 kJ / 134 kCal