Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot

Riven pepparrot sätter fart på den här förrätten med inlagd sill, ägg och crème fraiche. En matig förrätt som är suveränt snabb och enkel att göra. Servera i vackra portionsglas så har du en snygg sillrätt med klassiska svenska smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem kalla.
  3. Skär gräslöken fint. Skala och riv pepparroten.
  4. Fördela crème fraichen i portionsglas. Strö på hälften av gräslöken. 
  5. Skala och dela äggen i grova tärningar och blanda försiktigt med sillen. Fördela ägg- och sillblandningen på crème fraichen. Toppa med pepparrot och resten av gräslöken.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk inlagd sill (à 500 g)
  • 4 ägg
  • 1 dl skuren gräslök
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 1/2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1279 kJ / 306 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept