Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot

1
2
Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot

Riven pepparrot sätter fart på den här förrätten med inlagd sill, ägg och crème fraiche. En matig förrätt som är suveränt snabb och enkel att göra. Servera i vackra portionsglas så har du en snygg sillrätt med klassiska svenska smaker.

Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
1 burk inlagd sill (à 500 g)
4 ägg
1 dl skuren gräslök
2 msk riven färsk pepparrot
1 1/2 dl crème fraiche

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Louise

2022-04-06

Vilken inlagd sill ska man ha? Eller rekommenderas

Redaktionen ICAse

2022-04-07

Hej Louise! Tack för din fråga. Det finns det flera olika tillverkare av just inlagd sill så välj en av de produkterna. Eller om du vill göra egen inlagd sill kan jag tipsa om detta recept https://www.ica.se/recept/inlagd-sill-2558/ Lycka till. Hälsningar Ulrika

Hans

2021-06-17

God och enkel förrätt!

Näringsvärde per portion

Energi 1279 KJ / 306 kCal
Fett 25 g
Salt 0 g
Kolhydrater 2 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden