Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

Heta kikärter möter krämig avokado i en vegetarisk sallad med sting. En dressing med japansk soja och lime ger avokadosalladen en asiatisk ton som förstärks med lite koriander. En spännande sallad för buffén eller som tillbehör till t ex kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll kikärterna i ett durkslag, skölj dem ordentligt och låt rinna av. Hacka nötterna grovt.
  2. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet ur skalet. Skiva avokadoköttet och blanda det försiktigt med soja och limesaft.
  3. Rosta kikärterna i oljan tills de får fin färg, tillsätt nötterna och chiliflakesen. Smaksätt med salt.
  4. Garnering: Lägg avokadon på ett fat, toppa med kikärter och nötter. Garnera gärna med koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 avokado
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 lime (1/2 lime motsvarar ca 1 msk färskpressad limesaft)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • salt
Garnering
  • gärna koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1277 kJ / 305 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer