Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter
Heta kikärter möter krämig avokado i en vegetarisk sallad med sting. En dressing med japansk soja och lime ger avokadosalladen en asiatisk ton som förstärks med lite koriander. En spännande sallad för buffén eller som tillbehör till t ex kyckling.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl cashewnötter
2 avokado
2 msk japansk soja
1/2 lime (1/2 lime motsvarar ca 1 msk färskpressad limesaft)
1 msk olja
1/2 tsk chiliflakes
salt
Garnering
gärna koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1329 KJ / 317 kCal
Fett24 g
Salt2.6 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergott! Lagar den om och om igen. Sonen är helt förtjust i den
Raija
2023-08-20Supergott!
Camilla
2022-12-23Supergott!! Och enkelt att göra🙂
Pernilla
2020-07-12