Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter
![Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_132844/cf_259/avokado_med_chilirostade_kikarter_och_cashewnotter.jpg)
Heta kikärter möter krämig avokado i en vegetarisk sallad med sting. En dressing med japansk soja och lime ger avokadosalladen en asiatisk ton som förstärks med lite koriander. En spännande sallad för buffén eller som tillbehör till t ex kyckling.
![Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_132844/cf_259/avokado_med_chilirostade_kikarter_och_cashewnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 dl cashewnötter
2 avokado
2 msk japansk soja
1/2 lime (1/2 lime motsvarar ca 1 msk färskpressad limesaft)
1 msk olja
1/2 tsk chiliflakes
salt
Garnering
gärna koriander
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1329 KJ / 317 kCal
Fett24 g
Salt2.6 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergott! Lagar den om och om igen. Sonen är helt förtjust i den
Raija
2023-08-20Supergott!
Camilla
2022-12-23Supergott!! Och enkelt att göra🙂
Pernilla
2020-07-12