Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

143
4
Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

Heta kikärter möter krämig avokado i en vegetarisk sallad med sting. En dressing med japansk soja och lime ger avokadosalladen en asiatisk ton som förstärks med lite koriander. En spännande sallad för buffén eller som tillbehör till t ex kyckling.

Skriv ut
Avokado med chilirostade kikärter och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta kikärter (à ca 400 g)
1 dl
cashewnötter
2
avokado
2 msk
japansk soja
1/2
lime (1/2 lime motsvarar ca 1 msk färskpressad limesaft)
1 msk
olja
1/2 tsk
chiliflakes
-
salt

Garnering

gärna koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

143

Kommentarer

Pernilla

7/12/2020

Supergott!! Och enkelt att göra🙂

Cecilia

4/25/2020

Så goda smakkombination & så enkel att göra. Detta ör nog min favorit för sommaren!

Redaktionen

4/20/2017

Hej Sandra! Ibland blir inte alltid färger exakta på foton. Men japansk soja är ljusare än kinesisk. Hoppas din avokado blir lika fin. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1329 KJ / 317 kCal
Fett 24 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 14 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept