Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rågbröd med kalkon, bönkräm & inlagd paprika

Rågbröd med kalkon, bönkräm och inlagd paprika är en lyxig och otroligt god smörgås som kan ätas som lättare lunch, till förrätt eller som tillbehör på buffébordet. Det går dessutom jättesnabbt att göra!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och mixa vita bönor med vitlöksklyfta och olivolja till en slät kräm. Smaksätt med finrivet citronskal, salt och peppar. Bre krämen på rågbröden (gärna av surdeg).
  2. Lägg på skivad rökt kalkon eller salami och inlagd paprika. Krydda med lite flingsalt och svartpeppar. Toppa ev med lite ärtskott och lägg på den andra brödskivan.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 burk vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • finrivet citronskal
  • salt och peppar
  • 2 skivor rågbröd (gärna surdeg)
  • skivad rökt kalkon eller salami
  • inlagd paprika
  • flingsalt
  • ev lite ärtskott
Lägg till i inköpslistan