Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kikärtssallad med tahinidressing

En smaskig kikärtssallad med tahinidressing som går snabbt att tillreda och kan ätas som tillbehör eller som den är. Häll bara din dressing av tahini, vitlök, olja och citron över grönsaks- och ärtblandningen och toppa med krispiga pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaten i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprika och gurka i tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, olivolja, citronjuice och tahini till en dressing.
  3. Häll av och skölj kikärterna, låt de rinna av ordentligt. Blanda med lök, persilja och de tärnade grönsakerna. Häll över dressingen. Blanda runt och krydda med spiskummin och salt.
  4. Smält smör i en stekpanna. Tillsätt pinjenötterna och låt dem få lite färg. Låt rinna av på ett hushållspapper. Strö pinjenötterna över salladen. Servera som tillbehör eller som en vegetarisk rätt med bröd till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 stor tomat
  • 2 paprikor i valfri färg
  • 2 gurkor
  • 2 små gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk tahini
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 100 g pinjenötter
Lägg till i inköpslistan