Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ljuvliga stekta auberginesnurror fyllda med tomater, lök, vitlök och chili. Toppa dina snurror med pinjenötter och ringla en frisk myntasås runt om. En utmärkt aptitretare innan middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ingredienser

6 portioner

Auberginesnurror

2 auberginer (à 300 g)
1/2 msk salt
1 dl pinjenötter
olivolja

Mynta- och tahinisås

1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
1/2 dl tahini (sesamfröpaste)
1 dl yoghurt (3%)
1 citron (färskpressad juice)
1/2 tsk torkad mynta
färsk mynta eller persilja till garnering
salt
svartpeppar

Fyllning

1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
1 kruka persilja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ev 1 grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
1/2 burk kokt matvete (à ca 200 g)
1/2 krm spiskummin
2 krm salt
svartpeppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Fatteh
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Marinerade päron
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanflarn med pinjenötter
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kikärtssallad med tahinidressing
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad