Aubergineschnitzel med grönpepparsås

En lyxig aubergineschnitzel med grönpepparsås är en perfekt rätt till helgen. Bjud på denna schnitzel om du letar efter något lyxigt utan kött. Välj gärna mindre auberginer som är enklare att panera.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
Aubergineschnitzel
4 aubergine (à 300 g)
1 msk olja
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
2 dl neutral rapsolja
salt
Pepparsås
1/2 msk hel svartpeppar
1/2 msk torkad grönpeppar
3 små schalottenlökar
2 msk smör
1/2 dl cognac (eau de vie)
2 msk japansk soja
3 dl vispgrädde
2 krukor bladpersilja (2 dl plockade blad, för 4 port)
Gör så här
00:30:00
00:12:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 606 kCal
Fett45 g
Salt1.3 g
Kolhydrater30 g
Protein11 g
Kommentarer
7 stNja, det här kommer jag nog inte laga igen. Saknade tuggmotstånd i auberginen och såsen hade behövts silas. Men gott med klyftpotatis som nån skrev, saknade något fräscht tillbehör dock.
Josefine
Såsen passade perfekt till auberginen. Jag provade både panko och ströbröd men panko var mycket godare tycker jag.
Ha
Gott! Gjorde klyftpotatis som jag tänkte skulle bli gott till såsen, det blev det. Ruccola-sallad istället för bladpersilja funkade fint!
Jens
Supergott, och såsen till blev perfekt!
Isabel
Underbart gott!! Såsen med grön- och svartpeppar, grädde, smör, schalottenlök, svamp buljong och soja var pricken över i:t!!!! Detta är en festmåltid!!!
Anne-cherlotte
Hade inte konjak till såsen så använde halv svampbuljongtärning till 1/2 dl varmt vatten istället. Blev riktigt gott 🍄🟫 serverade med sallad och fetaost
Ninja veera
Väldigt lättlagat och gott! Vi gjorde klyftpotatis till, vilket var en fullträff.
Jörgen