Aubergineschnitzel med grönpepparsås

En lyxig aubergineschnitzel med grönpepparsås är en perfekt rätt till helgen. Bjud på denna schnitzel om du letar efter något lyxigt utan kött. Välj gärna mindre auberginer som är enklare att panera.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
Aubergineschnitzel
4 aubergine (à 300 g)
1 msk olja
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
2 dl neutral rapsolja
salt
Pepparsås
1/2 msk hel svartpeppar
1/2 msk torkad grönpeppar
3 små schalottenlökar
2 msk smör
1/2 dl cognac (eau de vie)
2 msk japansk soja
3 dl vispgrädde
2 krukor bladpersilja (2 dl plockade blad, för 4 port)
Gör så här
00:30:00
00:12:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2538 KJ / 606 kCal
Fett45 g
Salt1.3 g
Kolhydrater30 g
Protein11 g
Kommentarer