Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Auberginedipp

Auberginedipp är en fräsch röra som ska förberedas ungefär en timme innan servering. Bjud på dippen vid sidan av grillat kött eller fågel eller på drinkbordet till chipsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pricka auberginerna med en gaffel och ugnsbaka på ett fat tills de är mjuka och skrynklar ihop sig, 35-45 minuter.
  3. Dela auberginerna och skrapa ut fruktköttet med sked. Mixa med övriga ingredienser.
  4. Smaka av med salt och peppar. Låt "mogna" en stund. Garnera med persilja och paprikapulver vid servering.

För alla

Auberginedipp innehåller inte gluten, mjölk eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora auberginer (à ca 400 g)
  • 2 msk citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl finhackad bladpersilja
  • 1/2 dl tahini
  • persilja till garnering
  • paprikapulver till garnering
Lägg till i inköpslistan