Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergine sambal

Aubergineröra som ger elegans till matstunden och underbara smaker till de flesta rätter. Yoghurten ger röran en härlig syrlighet och gurkmejan bidrar med vackra färger.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela auberginen på längden. Blanda olja och gurkmeja och pensla snittytan. Lägg auberginen på en plåt och baka i ugnen i 30 minuter eller tills den har fått fin färg och är riktigt mjuk.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilifrukterna fint. Skala och finhacka löken.
  4. Skeda ut aubergineköttet i en skål. Rör ner limejuice, chilifrukt och lök, men spara lite till garnering. Smaka av med salt, vänd försiktigt ner yoghurten. Garnera med chili, lök och färska korianderblad.

För alla

Fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: utelsut yoghurten och använd istället mjölkfri crème fraiche eller soft spread, utrörd till lagom konsistens med t ex lite vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g aubergine
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 3 röda chilifrukter
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • salt
  • ev 1 1/2 msk matlagningsyoghurt
  • färsk koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan