Aubergine sambal

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Aubergine sambal

Aubergineröra som ger elegans till matstunden och underbara smaker till de flesta rätter. Yoghurten ger röran en härlig syrlighet och gurkmejan bidrar med vackra färger.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Aubergine sambal

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  aubergine
1/2 msk  olja
1/2 tsk  gurkmeja
3   röda chilifrukter
1   liten rödlök
3 msk  färskpressad limejuice
salt
ev 1 1/2 msk  matlagningsyoghurt
färsk koriander till garnering

För alla

Fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: utelsut yoghurten och använd istället mjölkfri crème fraiche eller soft spread, utrörd till lagom konsistens med t ex lite vatten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kebabspett med myntadoftande aubergine
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttbullar i pitabröd med aubergineröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpotatis
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfilé med lökröra
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga