Aubergine sambal

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Aubergine sambal

Aubergineröra som ger elegans till matstunden och underbara smaker till de flesta rätter. Yoghurten ger röran en härlig syrlighet och gurkmejan bidrar med vackra färger.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Aubergine sambal

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  aubergine
1/2 msk  olja
1/2 tsk  gurkmeja
3   röda chilifrukter
1   liten rödlök
3 msk  färskpressad limejuice
salt
ev 1 1/2 msk  matlagningsyoghurt
färsk koriander till garnering

För alla

Fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: utelsut yoghurten och använd istället mjölkfri crème fraiche eller soft spread, utrörd till lagom konsistens med t ex lite vatten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kebabspett med myntadoftande aubergine
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Köttbullar i pitabröd med aubergineröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfilé med lökröra
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga