Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Aubergine- och zuccinibakelse

Ett roligt sätt att servera en ljuvlig förrätt på. Aubergine och zucchini är sedan länge en välkänd lyckad kombination och med den goda fårosten blir bakelsen en angenäm aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Skär zucchinin och auberginen i vardera 8 skivor (1/2 -1 cm tjocka). Salta lätt och låt skivorna vätska av sig en liten stund. Torka av med hushållspapper.
  2. Grilla eller stek skivorna i lite olivolja. Om du grillar, pensla med olivolja på båda sidor först. Låt skivorna svalna.
  3. Sätt ugnen på 175 °C. Skär fårosten i 8 skivor. Varva skivor av zucchini, aubergine och fårost och gör 4 bakelser på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Tomatsalsa: Tärna tomaterna fint. Skala och finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Blanda med socker, vinäger och persilja till en salsa. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt fårosten mot t ex tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 200 g fårost
Tomatsalsa
  • 2 kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden