Aubergine- och zuccinibakelse

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Aubergine- och zuccinibakelse

Ett roligt sätt att servera en ljuvlig förrätt på. Aubergine och zucchini är sedan länge en välkänd lyckad kombination och med den goda fårosten blir bakelsen en angenäm aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Aubergine- och zuccinibakelse

Ingredienser

4 portioner
1   stor zucchini
1   aubergine
1 tsk  salt
1 - 1 1/2 msk  olivolja
200 g  fårost

Tomatsalsa

2   kvisttomater
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
1 1/2 msk  socker
2 msk  vitvinsvinäger
2 msk  finhackad persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt fårosten mot t ex tofu.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Har gjort dessa bakelser många gånger, älskar dem. Lägger lite rödlök och timjan mellan lagren också. Salsan har jag inte prövat än.

Philomene

2023-04-03

Näringsvärde per portion

Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Chips av aubergine och zucchini
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caponata med aubergine och paprika  
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet ruccola
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk pytt
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammracks med aubergine och squash
Betyg 2.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga