Aubergine- och zuccinibakelse
Ett roligt sätt att servera en ljuvlig förrätt på. Aubergine och zucchini är sedan länge en välkänd lyckad kombination och med den goda fårosten blir bakelsen en angenäm aptitretare.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 stor zucchini
1 aubergine
1 tsk salt
1 - 1 1/2 msk olivolja
200 g fårost
Tomatsalsa
2 kvisttomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
2 msk finhackad persilja
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett17 g
Kommentar
Har gjort dessa bakelser många gånger, älskar dem. Lägger lite rödlök och timjan mellan lagren också. Salsan har jag inte prövat än.
Philomene
2023-04-03