Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Veggosås

Med det här receptet kan du snabbt servera en matig, vegetarisk pastarätt. Fetaost, aubergine och zucchini är några av pärlorna som tillsammans med den smakliga tomatsåsen förgyller pastan.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär grönsaker i mer eller mindre grova bitar, exempelvis zucchini, augergine, röd paprika och morötter.
  2. Skala och grovhacka gula lökar och vitlöksklyftor. Fräs allt i olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop.
  3. Tillsätt oliver och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Vänd ner fullkornspastaskruvar. Smula över fetaost och garnera ev med basilikablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten zucchini
  • 1 bit aubergine
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • ca 15 oliver
  • salt
  • svartpeppar
  • fullkornspasta (gärna skruvar)
  • 200 g fetaost
  • ev basilikablad

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer