Asiatiskt marinerad lök

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Asiatiskt marinerad lök

Marinera vanlig gul lök med koriander, chili, citron och vips så har du lök med klar asiatisk smakprofil. Löken blir extra krispig och mildare i smaken efter en stund i iskallt vatten, ett bra knep för all sorts lök. Den marinerade löken passar utmärkt till en indisk gryta eller fried rice.

Asiatiskt marinerad lök

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
1   kruka koriander
1/2   röd chilipeppar
skal och saft av 1   citron
1 msk  olivolja
1/2 msk  svarta sesamfrön
1/2 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi316 KJ / 76 kCal
Fett4 g
Salt0.76 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Marinerad ostronskivling
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamlax med currypotatis
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb kimchi
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och sesamkex
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreanska grönsaker
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga