Asiatiskt marinerad lök

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Asiatiskt marinerad lök

Marinera vanlig gul lök med koriander, chili, citron och vips så har du lök med klar asiatisk smakprofil. Löken blir extra krispig och mildare i smaken efter en stund i iskallt vatten, ett bra knep för all sorts lök. Den marinerade löken passar utmärkt till en indisk gryta eller fried rice.

Asiatiskt marinerad lök

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
1   kruka koriander
1/2   röd chilipeppar
skal och saft av 1   citron
1 msk  olivolja
1/2 msk  svarta sesamfrön
1/2 tsk  flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi316 KJ / 76 kCal
Fett4 g
Salt0.76 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Marinerad ostronskivling
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb kimchi
Betyg 4.5 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili- och sesamkex
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreanska grönsaker
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wasabigurka med krispig purjolök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga