Asiatiskt marinerad lök

1
0
Asiatiskt marinerad lök

Marinera vanlig gul lök med koriander, chili, citron och vips så har du lök med klar asiatisk smakprofil. Löken blir extra krispig och mildare i smaken efter en stund i iskallt vatten, ett bra knep för all sorts lök. Den marinerade löken passar utmärkt till en indisk gryta eller fried rice.

Asiatiskt marinerad lök

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 kruka koriander
1/2 röd chilipeppar
skal och saft av 1 citron
1 msk olivolja
1/2 msk svarta sesamfrön
1/2 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 316 KJ / 76 kCal
Fett 4 g
Salt 0.76 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden