Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Asiatiskt marinerad lök

Marinera vanlig gul lök med koriander, chili, citron och vips så har du lök med klar asiatisk smakprofil. Löken blir extra krispig och mildare i smaken efter en stund i iskallt vatten, ett bra knep för all sorts lök. Den marinerade löken passar utmärkt till en indisk gryta eller fried rice.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt på mandolin, lägg i iskallt vatten ca 5 min. Sila av.
  2. Hacka koriandern. Finhacka den röda chilin. Skölj, skrubba och riv det yttersta skalet av citronen. Pressa ur saften. Blanda samtliga ingredienser till marinaden.
  3. Marinera löken i marinaden ca 1 timme.
  4. Servera till t ex grillat kött, fisk, kyckling. Passar extra bra till rätter med indiska smaker.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 röd chilipeppar
  • skal och saft av 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk svarta sesamfrön
  • 1/2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 316 kJ / 76 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer