Asiatiska tacos med krispig kyckling

Det bästa av två världar: asiatiska smaker och tacomys! Med en färdig kryddmix blir kycklingen härligt krispig när den tillagas i ugnen. I tacon serveras även en fräsch asiatisk gurksallad med ingefära, sesamolja och böngroddar. Lättlagat och smakrikt!

Ingredienser
4-6 portioner
Gurksallad
1/2 bananschalottenlök
1/2 msk finhackad ingefära
2 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
1/2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3/4 gurka
2 salladslökar
2 dl böngroddar
Kyckling
1 förp minutfilé av kyckling (à 450 g)
1 msk rapsolja
1 förp Santa Maria Asian spice mix crispy coating garlic kryddmix (à 47 g)
Tacos & topping
2 förp Santa Maria Asian rice flour wrap (à 230 g)
ca 2 dl Santa Maria topping sås hot kimchee style
1 1/2 msk rostade sesamfrön
1 kruka koriander
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.
Energi681 KJ / 2872 kCal
Fett17 g
Salt4.74 g
Kolhydrater90 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer